Зимата винаги срива имунитета и силите ни, затова трябва да

...
Зимата винаги срива имунитета и силите ни, затова трябва да
Коментари Харесай

Пет продукта за всеки ден, за да сме здрави

Зимата постоянно срутва имунитета и силите ни, по тази причина би трябвало да се храним по специфичен метод през студените дни, считат американски диетолози. Всички субстанции, които са ни нужни, могат да бъдат получени от няколко продукта.

Те могат да се включват всеки ден в менюто ни. На първо място са доматите. Средностатистическият човек изяжда годишно към 40 кг домати. Те могат да се употребяват както пресни, по този начин и консервирани. Най-ценното в тях е веществото ликопен, което им придава червен цвят.

Ликопенът е мощен антиоксидант, който ни оказва помощ да се оправим с доста заболявания. Особено е потребен ликопенът като профилактика против болести на простата и на млечната жлеза. Освен това той унищожава свободните радикали и забавя процеса на стареене на организма.

Доматите са богати на витамини А и С, които оказват помощ на тялото да се оправи със студовете. На второ място по значимост са млечните артикули, изключително киселото мляко. Те са скъпи с това, че съдържат потребни бактерии и калций.

Живите бактерии оказват помощ за вярното образуване на микрофлората в стомаха и усъвършенстват като цяло храносмилането. Те са потребни за имунната система и за нормализиране на равнището на неприятния холестерол. В млечните артикули се съдържат доста белтъчини и витамин В12.

 Авокадо

Авокадото е измежду продуктите, които би трябвало да се употребяват всеки ден. То съдържа доста калий и глутатион, който е мощен антиоксидант. Освен това има и доста потребни мазнини, които възстановяват холестерола. Авокадото е доста потребно за диабетици и хипертоници. Но е много калорично.

Зелените зеленчуци – спанак, зеле, рукола са снабдители на калций за организма ви, обогатени са с витамини А и С, както и с целулоза. Използвайте ги постоянно като гарнитура за месни ястия.

Сьомгата също е измежду продуктите, които би трябвало да се употребяват всеки ден. Тя е богата на омега 3 мастни киселини, които усъвършенстват положението на сърдечно-съдовата система.

Ако ядете сьомга постоянно, това ще усъвършенства опцията на тялото ви да се бори с разнообразни възпаления. По белтъчини сьомгата е съпоставима с месото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР