Зимата удари тежко източните региони на Турция, които обичайно са

...
Зимата удари тежко източните региони на Турция, които обичайно са
Коментари Харесай

Арктически студ от минус 40 в Турция, броят труповете в преспите

Зимата удари тежко източните райони на Турция, които всекидневно са най-студените в страната. Там беше подложен нов температурен връх, оповестява Блиц.

 
В дребния град Гьоле локалните поданици са измерили температура от минус 40 градуса в неделя през нощта, оповестява „ Дейли Сабах “. Градът държи предходния връх за най-студено време от предходната година – 32,5 градуса.
 



Минусовите температури, съпроводени с изобилен снеговалеж и виелици, са блокирали редица селища в провинция Ван. 13 мигранти са изчезнали, а избавителни екипи са блокирани в региона, където предходната седмица 41 души починаха при лавини.
 
Твърди се, че 13-те мигранти са замръзнали, до момента в който пресичали границата с Иран. В Туитър се появи и видео със замръзналите тела.
Видимостта е нулева и спасителите не могат да си правят работата.

По думите на губернатора на Ван, единственият метод да се изчистят пътищата е бурята да спре. Въпреки че пътищата се чистят, снегът се натрупва съвсем незабавно.
 



Източните градове също страдат от огромния сняг. В град Агръ снежната завивка е 34 сантиметра, а в ски курортите тя стига до 84 см.
 
Язовирът, който доставя по-голямата част от водата на източната провинция Кар, е заледен. Пътищата са покрити с лед.
 
Животът в градовете е мощно усложнен поради заледените улици, хлъзгавите тротоари и големите висулки. Шофьорите покриват колите си с одеяла, с цел да предпазят моторите от заледяване. В Ерзурум замръзнаха фонтаните. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата п
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР