Зимата се завърна, а с нея и проблемите по кожата,

...
Зимата се завърна, а с нея и проблемите по кожата,
Коментари Харесай

Кокосово масло за по-влажна кожа


Зимата се завърна, а с нея и проблемите по кожата, провокирани от брулещия вятър и минусовите температури. Когато кожата е суха, лющи се, зачервена е тук-там и щипе, е добре да вземем ограничения, с цел да не стане по-зле. Тук на помощ идват разнообразни био артикули, да вземем за пример кокосовото масло. Неговото богато наличие на мастни киселини, витамини, минерали, полифенолни съединения и други антиоксиданти, го вършат идеално средство за маска за лице, която да достави нужното на кожата при неприятни метеорологични условия.

Кои са преимуществата на маската с кокосово масло?

Едни от най-големите преимущества на маската за лице с кокосово масло са способността й хидратира кожата, да отстранява бръчките и възрастовите петна, да обезврежда бактериите, причиняващи акне. Веществата в него подтикват регенерацията на клетките и успокояват възпалението.

Овлажнява кожата

Мастните киселини в кокосовото масло бързо проникват в кожата и я хидратират, като задържат влагата в клетките за по-дълго, а тя е една от главните предфпостави за здрава и хубава кожа. Маската с този био артикул предотвратява сухи петна, обезцветяване и раздразнение на лицето.

Предотвратява стареенето

Кокосовото масло съдържа витамин Е и други полифенолни съединения, които работят като антиоксиданти, което значи, че те могат да обезвреждат вредата на свободните радикали. Те са главните виновници за оксидативния стрес, нарушение на структурата на клетките и ускорение процеса на стареене и основават стареене на кожата. По-честата приложимост на кокосово масло ще направи лицето по-младо и сияещо.

Има антибактериални свойства

Както стана ясно, кокосовото масло има скъпи мастни киселини, които са известни с антибактериалните, антивирусни и противогъбични свойства. Използвана от хората, страдащи от акне, маската прониква в кожата и се бори с насъбраните нечистотия и отрови.

Подобрява еластичността

С напредването на възрастта кожата губи своята разтегливост, което води до бръчки и други увреждания. Кокосовото масло може да подтиква производството на колаген в клетките и да усъвършенства еластичността на кожата.

Намалява възпалението

Кожата на лицето ни е изложена и на разнообразни отрицателни фактори на околната среда като тютюнопушене, нечист въздух. Токсините, попаднали в кожата, елементарно могат да я възпалят. Кокосовото масло има

противовъзпалителни свойства, които могат да подтикват притока на кръв към кожата и да усилят отбраната на клетките от възпалителни процеси.

Как да си създадем маска за лице с кокосово масло?

Свързани публикации.. Косопадът се третира с кокосово масло 0 За копринена коса - кокосово масло 1 Кокосово масло за поддържане на косата 1

Маска за лице с кокосово масло с лимон и кисело мляко

Съставки:
1 супена лъжица кокосово масло
1 супена лъжица лимонен сок
2 супени лъжици кисело мляко

Смесваме добре и трите съставки, измиваме лицето и го подсушаваме. Намазваме сместа и стоим по този начин в продължение на 15 минути. Изплакваме с хладка вода и деликатно подсушаваме с подобаваща забрадка.

Маска за лице с кокосово масло с сода за самун

Съставки:
1 супена лъжица кокосово масло
1 супена лъжица сода за самун

Смесваме всичко деликатно, с получената паста нанасяме върху възпалени или раздразнени области на лицето. Масажираме местата с кръгообразни придвижвания за към 5 минути. След това оставяме лицето по този начин за още 5 минути и измиваме със студена вода.

Маска за лице с кокосово масло с мед

Съставки:
1 супена лъжица кокосово масло
2 супени лъжици мед
2 супени лъжици прясно изцеден лимонен сок
1 пакетче зелен чай

Разбъркваме добре всичко докатос е получи хомогенна паста. Нежно нанасяме върху лицето с пръст или апликатор. Оставяме по този начин за 15-20 минути. Накрая изплакваме деликатно с хладка вода и потупваме леко с мека забрадка.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР