Зимата със сигурност не е най-любимото време за шофьорите. Наред

...
Зимата със сигурност не е най-любимото време за шофьорите. Наред
Коментари Харесай

Не подминавайте! Няколко хитри трика срещу замръзване на автомобила

Зимата сигурно не е най-любимото време за водачите. Наред с непочистените пътища, поледицата и тапите, самият автомобил постоянно ни погажда номера, изключително заран. От усилието да го открием под снежната покривка, да му прокараме пъртина до улицата, та до битката със замръзналите ключалки и вледенени стъкла.
Редакторите на AdMe.ru ни оферират няколко хитри трика, с които ще улесним събуждането на колата заран и ще я предпазим от заледяване. Повечето от тях са напълно обикновени и можем да си ги набавим от персоналното ни домакинство.
Нека забележим, кои са те.

Замръзналото стъкло
Как да решим казуса: Смесете оцет и вода (3:1) и напръскайте стъклото.
Как да го предпазим: В 1л дозатор прибавете 600 мл чист алкохол, 200 мл вода и 1 капка препарат за миене на съдове. Напръскайте върху стъклото.

Замръзнала брава
Как да решим казуса: Обикновените средства за стерилизация на ръце съвършено оказват помощ за унищожаване на леда в ключалката. Нанесете няколко капки дезинфектант върху ключа или в ключалката.

Вратите не могат да се отварят
Как да се предодврати Замръзване на уплътнението на вратата? Тук може да помогне най-обикновен спрей с малко подръчни срества от кухненския долап. Може да си приготвите подобен и вие като смесите малко олио с вода и напръскате или намажете уплътненията и избършете с хартиена забрадка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР