Зимата настъпва с пълна сила и това се отразява сериозно

...
Зимата настъпва с пълна сила и това се отразява сериозно
Коментари Харесай

Пет основни правила за шофиране през зимата

Зимата настава с цялостна мощ и това се отразява съществено на колите и техните водачи, които са принудени да се преценяват с тежките условия на пътя. Кои са главните правила за шофиране през този сложен сезон, в който всяка неточност на лидера може да има по-тежки последствия, в сравнение с през останалите интервали от годината?
Спазване на отдалеченост
Това е едно от първите неща, които всеки кандидат-шофьор би трябвало да научи още по време на курсовете. Неспазването на отдалеченост е рисково даже през лятото, защото ненадейно прекъсване на движещото се начело транспортно средство може да докара до конфликт. И в случай че на изсъхнал път водачът въпреки всичко има късмет да реагира и да избегне случай, през зимата нещата се усложняват в допълнение, тъй като автомобилът начело хвърля сняг и лед, което също по този начин понижава съществено и видимостта.


Без внезапни маневри
На изсъхнал асфалт постоянно се постанова да се върти внезапно кормилото поради престрояване или отбягване на дупка на пътя. През зимата, изключително при непочистен път, сходна маневра в по-голяма част от случаите води до поднасяне, което множеството водачи не знаят по какъв начин да овладеят. Затова и постоянно се вижда аварирали коли на път, на който няма съществено придвижване.
Внимателно изпреварване
Изпреварването през зимата е по-опасно, в сравнение с през лятото. Освен към този момент посочената неточност с внезапното завиване, огромна част от водачите не обръщат внимание на коловозите, които се образуват сред обособените платна. След като попадне в тях, автомобилът постоянно сервира, което при по-висока скорост е рисково, защото може да докара до нахлуване в насрещното придвижване или до политане от пътя.
Асфалтът постоянно лъже


Дори пътят да е добре измит и са няма коловози, вниманието на лидера би трябвало да бъде нараснало. Доверието към чистия, на пръв взор, асфалт също е неточност. Ако той не е изсушен, от горната страна се образува тъничък лед, който може да бъде съдбовен за сцеплението на автомобила с пътя.
Самоувереността е проблем
Най-голямата неточност при пътуването през зимата обаче е в главата на водача. Някои водачи са толкоз самоуверени и имат вяра дотам във опциите си зад кормилото, че си разрешават да вършат неща на пътя, с които заплашват освен своето здраве, само че и това на останалите участници в придвижването. Обикновено, сходни дейности на се подкрепени с нужните умения и това води до произшествия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР