Зимата настъпва на юг от нас на Балканите. Снеговалежите в

...
Зимата настъпва на юг от нас на Балканите. Снеговалежите в
Коментари Харесай

Сняг и студ сковаха Гърция и Турция

Зимата настава на юг от нас на Балканите. Снеговалежите в Гърция стигнаха до Атина. В Турция снежна стихия затвори летището на Истанбул.



Снежната стихия Елпида настъпи чак до Атина и островите в Егейско море. Рядка панорама са обгърнатите в бяло плажове, заснежените улици на гръцката столица, където превозът спря, и засипаните пътища в региона.

Видео: Силвия Станчева

Магистралата Атина - Ламия беше затворена за камиони, а другите транспортни средства се движат с вериги. Властите поучават хората да стоят вкъщи, а доста учебни заведения организират часовете онлайн. Студеният фронт ще продължи до сряда.

Жителите на Истанбул също бяха посъветвани да не излизат, откакто снежна стихия обхвана мегаполиса и затвори краткотрайно летището за първи път от откриването му.



Много елементи на Турция са в бедствено състояние. Спасители изтеглиха стотици хора, заседнали в коли на автомагистрала, в югоизточната провинция Диарбекир.

Хиляди хора в 7 провинции са откъснати от света. Спасителни екипи доставяха храна и питиета. За мнозина беше обезпечен заслон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР