Зимата настъпва, а с нея и сметките за парно. От Асоциацията

...
Зимата настъпва, а с нея и сметките за парно.
От Асоциацията
Коментари Харесай

Прогноза: Парното скача с над 20% догодина

Зимата настава, а с нея и сметките за парно.

От Асоциацията на топлофикациите пресмятат, че парното и топлата вода би трябвало да нарастнат с към 50% от Нова година. Това е безспорен потрес за потребителите.

„ Наблегнете на думата „ би трябвало “. Има КЕВР чиято цел е да смекчи удара върху клиентите и Комисията се самосезира “, разяснява ръководителят на Асоциацията на топлофикациите Кремен Георгиев пред бТВ.

Георгиев предвижда, че ще има над 20% нарастване на цената на парното и тока от 1 януари, като повода е прекомерно огромна разлика в посока нагоре в цената на горивата по отношение на плануваното от комисията и действителните цени.

Най-затруднение са тези топлофикации, които употребяват природен газ, тъй като те нямат опция и могат да употребяват единствено синьото гориво, а тези на твърдо гориво имат някаква опция да лавират, означи Георгиев.

Председателят на топлофикациите съобщи, че както има нарастване на цените на парното, по този начин е имало и понижаване според от цените на природния газ на пазарите и не мое да се избегне тази взаимозависимост.

Осигурен е природен газ за всички топлофикации и няма заплаха клиентите да останат на студено, сподели Георгиев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР