Зимата крие риск за здравето на домашните ни любимци и

...
Зимата крие риск за здравето на домашните ни любимци и
Коментари Харесай

Как да пазим домашните си любимци през зимата?

Зимата крие риск за здравето на домашните ни любимци и още преди да е пристигнала се усилва броят на болните животни. Как да предпазим кучетата от настинка?

Късната есен, зимата и даже ранната пролет са сезоните, през които домашните ни любимци - изключително кучета и котки, могат да се разболеят, да вдигнат температура, даже да развият пневмония, която да засегне сърдечната им активност.
Д-р Георги Йорданов, шеф на ветеринарни клиники: Предизвиква се от една бактерия, която е бордатела-бронхосептика, в това число в композиция с още един два вируса. Заболяването стартира с кашлица и давене.
Ветеринарите съпоставят болестта с грипа по хората. Предава се по въздушно капков път даже и когато няма пряк контакт сред животните. Както бактерията, по този начин и вирусите, са устойчиви и остават живи няколко часа в околната среда по паркове и градинки, където най-често разхождаме домашните си любимци.

Д-р Георги Йорданов, шеф на ветеринарни клиники: Когато имам едни-два кашлящи пациента, знам, че всеки втори - трети пациент, който ми се обажда, е с сходно нещо, тъй като е доста остро заразно.
През зимата дребните и междинни породи са по-податливи и на простудни болести, тъй като мъчно се приспособяват от топлата домашна среда към студеното време на открито. Ветеринарите предлагат да извеждаме кучетата облечени с дрешка.
Д-р Георги Йорданов, шеф на ветеринарни клиники: Има едни, които ги защищават, кардинално в есенното време, които защищават от дъжд - в смисъл непромокаеми са. Има други, които затоплят тялото.
Според доктор Йорданов можем да станем другари и с бездомните кучета и котки, като им оставяме храна на несъмнено място заран и вечер.
Д-р Георги Йорданов, шеф на ветеринарни клиники: Особено в този момент в студеното време, когато стартират да падат снегове и така нататък, отваряйте някой път, изключително когато са ниските температури. Отваряйте, да могат да влизат, изключително кучетата да влизат, да преспат във входа.
По този метод и бездомните животни ще бъдат здрави и безвредни, както за нас, по този начин и за домашните ни любимци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР