Зимата е времето за стоплящи сърцето истории, които да ни

...
Зимата е времето за стоплящи сърцето истории, които да ни
Коментари Харесай

Лимонов сладкиш с маково семе - перфектната рецепта за студените зимни дни

Зимата е времето за стоплящи сърцето истории, които да ни оказват помощ да забравим минусовите температури и да запазим уюта на отминалите празници. Ето за какво ви каним на една омагьосваща разходка из остров Майорка с история за две сестри, едно ненадейно завещание и сладкиш, за който всички приказват.
В малко селце навътре в остров Майорка Анна и Марина се срещат след петнайсетгодишна разлъка, с цел да продадат мелницата и пекарната, които са наследили от изцяло непозната жена.
Двете са сестри, само че орисите им са радикално разнообразни. Анна се радва на първокласния си живот, само че е омъжена за човек, който към този момент не обича. Марина работи в страни от Третия свят като помощник на „ Лекари без граници “.
Неочаквано Марина взема решение да остане на острова, с цел да разбере коя е дамата, оставила им такова обилно завещание. В търсенето на отговори тя ще разкрие остарели фамилни секрети, ще се научи да пече самун и ще се сближи още веднъж със сестра си. Заедно може би ще съумеят да наваксат изгубените години и да възродят пекарна „ Кан Моли “.
Но дали ще открият тайната съставна част на обичания на всички лимонен сладкиш с маково семе?
Кристина Кампос е родена в Барселона. Завършва филантропични науки в Барселона, а по-късно учи в Хайделберг, Германия, където работи и като координатор на Международния кино фестивал. След завръщането си в Испания стартира работа в киноиндустрията и към този момент 10 години се занимава с образуване и осъществяване на кастинги за филми и телевизионни сериали. „ Лимонов сладкиш с маково семе “ е първият й разказ, който бързо й печели международна популярност.
3 забавни обстоятелството за „ Лимонов сладкиш с маково семе “
1. По книгата ще бъде изработен филм
„ Лимонов сладкиш с маково семе “ е първият испански разказ, определен да бъде показан на Международния кино фестивал „ Берлинале “, по време на който се преглеждат подобаващи за екранизация книги. Правата за филмирането към този момент са закупени, самата Кристина Кампос работи по сюжета, а режисьор на продукцията ще бъде неведнъж награждаваният Бенито Самбрано.
2. Пекарната „ Кан Моли “ в действителност съществува
Макар историята на двете сестри в романа да е художествена небивалица, главното място на действието – пекарната „ Кан Моли “, в действителност съществува. Истинското й име е Panadería pastelería Ca’n Molinas (Пекарна и сладкарница „ Кан Молинас “) и се намира във Валдемоса, Майорка. Пекарната е основана още през 1920 година и през съвсем стогодишната си история печели признанието както на критиците, по този начин и на многочислените си гости.
3. Всеки може да си направи именития сладкиш
Рецепта за лимонен сладкиш с маково семе
Необходими артикули:
настърганата кора на 2 лимона
30 г маково семе
350 г пълнозърнесто брашно
200 г кафява захар
250 мл пълномаслено прясно мляко*
200 г масло
3 яйца
1 пакетче квас на прахуляк
1 ч. л. сол
*Можете да замените прясното мляко с кисело и сухата квас с бакпулвер. Както и останалите артикули по ваша преценка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР