Зимата е в разгара си. Как изглежда почистването на София?

...
Зимата е в разгара си. Как изглежда почистването на София?
Коментари Харесай

Фандъкова: За София 2019-а ще е годината на метрото

Зимата е в разгара си. Как наподобява почистването на София? "Това е ежедневната ни задача. Даже денонощна, тъй като даже когато не вали сняг, има ниски температури, благоприятни условия за замръзване ", сподели в студиото на "Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тази нощ са почиствани стръмни сектори, както и пътят за Витоша. Задачата на управниците е да не се блокира градът, да има придвижване. Почистването се следи в действително време с GPS.
Йорданка Фандъкова изясни, че е извънредно значимо да се поставят старания за това въздухът в София да става все по-чист. През последните години са съумели да приведат в норма всички останали замърсители. Проблемът с фините прагови частици остава в избрани дни. Все по-малко са дните със замърсяване, само че то е съществено. Инвестирано е в подобряването на публичния превоз, с цел да има опция за хората и да оставят колите си.
Проблемът с отоплението на твърдо гориво е сериозен. Кметът упорства да бъде инкриминирано горенето на боклуци, което е неразрешено и в този момент. Санкциите обаче са административни и те не водят до нужния резултат.
Около 55 000 семейства на територията на Столична община се отопляват с дърва и въглища, сподели Фандъкова.
Около 20 000 семейства ще могат да се включат в двата плана на общината за замяна на метода отоплителната им апаратура.
Относно въпросът с винетките и Северната дъга кметът на София се извини, че не са съумели с АПИ да реализират авансово договореност. Тя благодари за това, че са били признати причините на общината.
За огромна част от софиянци това е градски път. Пет региона се обслужват от Северната скоростна дъга, разяснява Фандъкова.
Тя изясни, че приема и причините на АПИ, тъй като това са големи вложения. Тя е уверена, че ще реализиран съглашение
Проектът за бюджет на общината за 2019 година е малко над 1 000 600 000 лв.. Приоритетите са безспорни - инфраструктура, рационализация на подземния и наземен превоз, вложения в учебни заведения и детски градини, екология.
Йорданка Фандъкова не счита за неточност реконструкцията на "Граф Игнатиев ". Той е бил безусловно нужен и наложителен. Подменена е съвсем напълно подземната инфраструктура, канализация на над 100 години, топлопроводи. В момента обектът е приключен единствено в частта на трамвайните релси. В момента работата е спряна поради ниските температури.
Проблемите със строителните компании са съществени. Аз упорствам те да обезпечават задоволително положително възнаграждение на служащите, с цел да не отиват в Германия или Франция, положителните експерти да остават в България, сподели кметът на София.
Тя изясни, че се постановат наказания както на огромните строителни обекти, по този начин и на дребните когато не са си свършили работата.
15 огромни обекта за заложени за ремонт през 2019 година. Акцентът е върху кварталните улици. 2019-та ще е годината на метрото - до края на тази година ще имаме 48 километра. Ще има предложение за закупуване на нови влакове, както и за започване на реорганизация на старите влакове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР