Зимата е тук и трябва да се погрижим за косата

...
Зимата е тук и трябва да се погрижим за косата
Коментари Харесай

Грижа за косата с етерични масла

Зимата е тук и би трябвало да се погрижим за косата си. Нали? Днес ви представяме 7 предписания за домашни артикули за коса, които ще я създадат по-мека, по-здрава и по-хидратирана.Още от първото прилагане ще видите разликата. Подарете на косата си необикновено и ароматно прекарване.

Масла съгласно вида коса:
За всички видове коса: Розмарин
За мазна коса: Лимон, Бергамот, Чаено дърво
за суха коса и срещу пърхух: Лавандула, Сандалово дърво, Гераниум
За стимулиране на напредък: Мента, Розмарин

1.Натурален спрей за разресване

Знаете ли, че можете да употребявате етерични масла за по-лесно разресване и срещу усложнение на косата? Предлагаме ви забавна рецепта за спрей за разресване на коса, който ви разрешава да употребявате меки, овлажняващи етерични масла, с цел да разресвате вашата заплетена и непокорна коса.


Необходими съставки: Голяма спрей бутилка,Балсам за коса,375 мл дестилирана вода,3 с.л. корени от ружа,125 мл ябълков оцет,5 капки масло от розмарин,5 капки масло от пачули,5 капки гераниново масло,5 капки масло от чаено дърво


Приготвяне: Сварете водата и корените от ружа в дребен съд.Намалете топлината и оставете да къкри 20-30 минути.Оставете да се охлади леко и филтрирайте през тензух или цедилка.Докато е още топло, изсипете в бутилка и прибавете еликсир, ябълковия оцет и етеричните масла.Разклатете до еднородна примес.За да употребявате, разпръснете щедро количество върху мокра коса и разрешете.

2.Парфюм за коса от етерични масла

Тази сладко миришеща примес е цялостна с някои от най-хубавите етерични масла за коса – масло от Иланг-иланг, масло от сандалово дърво, масло от грейпфрут и масло от лавандула. Поддържайте мириса на косата си свежо и сладко през целия ден посредством тази лесна рецепта за парфюм за коса с етерични масла.

Необходими съставки: 80 мл розова вода,1 ч.л. дестилат от ванилия,5 капки масло от иланг-иланг,4 капки масло от розмарин,5 капки масло от сандалово дърво,3 капки масло от лавандула,4 капки масло от грейпфрут*

Инструкции: В стъклена пулверизирана спрей бутилка прибавете розова вода, екстракта от ванилия и етеричните масла. Добавете повече или по-малко етерични масла според от вашите желания.
Разклатете и напръскайте косата, когато желаете.
* Моля, обърнете внимание, че цитрусовите етерични масла са светлочувствителни и могат да изсветлят косата ви, в случай че е изложена на UV лъчи.

3.Билков лак за коса от етерични масла

Този билков лак за коса с етерични масла събира в себе си обичаните ви етерични масла, създавайки спрей, който повдига косата ви без значение какъв брой е щур вашия ден. Аерозолните лакове за коса постоянно съдържат груби химикали и отрови, само че когато употребявате етерични масла за косата, ще изпитате изгодите от безвредни, естествени съставки.

Необходими съставки: 1 ч.ч. вода,4 ч.л. захар,2 капки масло от дъхаво мушкато,2 капки масло от лавандула,2 капки масло от мента,2 капки масло от розмарин,2 капки масло от култивиран чай
Съвет: Използвайте повече или по-малко захар, според от това какъв брой мощна желаете да бъде фиксацията.
Забележка: Чувствайте се свободни да персонализирате етеричните масла съгласно вашите желания. Можете да употребявате едно или всички етерични масла, изброени нагоре. Въпреки това, бъдете деликатни, при потреблението на цитрусови масла, защото те могат да изсветлят косата ви, в случай че е изложена на UV светлина.

Инструкции: В тенджера смесете захарта и водата. Оставете водата да завро и разбърквайте, до момента в който захарта се разтвори. След като захарта се разтвори изцяло, свалете тенджерата от котлона и оставете да се охлади.В стъклена спрей бутилка (250 мл) прибавете етеричните масла, след което прибавете и водата със захар.Използвайте, като всеки различен лак за коса.

 Грижа за косата с етерични масла pixabay

4.Дълбоко подхранващ еликсир с етерични масла

Вместо да хвърляте доста пари за първокласни балсами, пробвайте да употребявате етерични масла за възобновяване на вашата коса с този елементарен естествен еликсир за коса с етерични масла. За да се справите с развалената, суха коса, малко повече помощ с някои от най-хубавите масла за коса, като тези от лавандула, мента, розмарин, култивиран чай, както и маслото от мушкато, ще подхраните и възстановите блясъка на вашата коса..

Необходими съставки : 3 с.л. кокосово масло,1 с.л. зехтин,8 капки етерични масла по желание
Бележка: Някои положителни масла, които можете да употребявате са – масло от лавандула, масло от мента, масло от розмарин, масло от мушкато и масло от култивиран чай. По избор може да добавите единствено едно или всички дружно.


Инструкции: Сложете кокосовото масло, зехтина и етеричните масла в купа.Бъркайте сместа в продължение на пет минути или до момента в който съставките се разбият на гъста и кремообразна консистенция.Сместта приложете върху чиста, суха коса.Разрешете косата с гребен, с цел да разпределите отмерено.Оставете върху косата за 15-20 мин, след което изплакнете балсама и измийте косата с шампоан.Повтаряйте процедура един път седмично или когато пожелаете.

5.Сух шампоан от етерични масла

Ако нямате опция да миете косата си всеки ден, можете да опитате тази рецепта, която съчетава допълващи етерични масла за косата, които ще създадат косата ви да наподобява чиста и ще се усещат отлично до идващото й измиване. С омекотяващите и овлажняващите свойства на лавандулата, розмарина и ментата, този изсъхнал шампоан от етерични масла ще направи косата ви да наподобява чиста и да мирише добре – никой в никакъв случай няма да разбере разликата!

Необходими съставки:
– За светла коса - 25 гр арарут на прахуляк или царевично брашно,2 капки масло от розмарин, 2 капки масло от лавандула, 2 капки масло от мента
– За тъмна коса - 2 с.л. арарут на прахуляк или царевично брашно,2 с.л. какао на прахуляк,2 капки масло от розмарин,2 капки масло от лавандула,2 капки масло от мента

Инструкции: Поставете арарута на прахуляк /царевично брашно/, какаото на прахуляк (ако използвате) и етеричните масла в блендер. Оставете до момента в който се смесят добре съставките. Съхранявайте в стъклен буркан. За да употребявате, нанесете сухия шампоан със остаряла четка за грим върху корените и омазнените елементи от косата

6.Спрей за топлинна отбрана

Независимо дали навивате, изправяте, изсушавате или оформяте косата си, топлината може да повреди съществено вашата коса. Ако постоянно в всекидневието си употребявате преси и маши за оформяне на косата ви, е добра концепция да употребявате някакъв предпазен артикул, с цел да я предпазите. Вместо да купувате скъпо струващи спрейове, ви предлагаме тази рецепта за спрей за топлинна отбрана с етерични масла, който ще отбрани вашата коса. Не единствено ще защищити косата Ви от изгаряне, само че и ще остави прелестен мирис върху косата нея през целия ден!

Необходими съставки :1 ч.л. кокосово масло,1 с.л. бадемово масло,2 ч.л. еликсир за коса,250 мл вода,5 капки масло от култивиран чай,5 капки масло от здравец,Спрей бутилка.

Инструкции: Изсипете половината вода в спрей бутилката. Добавете кокосовото и бадемовото масло, балсама, маслото от култивиран чай и маслото от здравец. Долейте останалата вода в бутилката и разклатете добре. За да употребявате, напръскайте върху кичура коса, който ще обработвате. След това оформете по избор

7. Шампоан за коса

Необходими съставки: Течен кастилски сапун, кокосово мляко, алое вера гел, базово масло, етерично масло по желание,масло от семки на алена боровинка.

Инструкции: Разбъкайте всичко и прибавете в шише от шампоан.

Още забавна информация за етеричните масла можете да намерите в блога " Just my place " на Михаела Михайлова.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР