Зимата е сезонът на снега, но и на болестите. Респираторните

...
Зимата е сезонът на снега, но и на болестите. Респираторните
Коментари Харесай

Залива ли ни новата грипна вълна?

Зимата е сезонът на снега, само че и на заболяванията. Респираторните болести и студовите алергии са единствено част от проблемите, с които се сблъскваме, когато температурите тръгнат надолу. Как да се разминем с тях, защо да внимаваме и по кое време ще ни нападна грипната вълна?

„ В момента към момента няма грипни вируси, само че има вируси, които циркулират в обществото. Когато стане малко по-хладно, едните вируси се трансформират с други, написа Zdrave.to. Сега стартират да настъпват тези, които провокират инфекции на горни и долни дихателни пътища ”, изясни в „ Събуди се ” доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор.

„ При децата недоволствата са температура, упорита кашлица и непрекъснати хреми. При дребните има податливост да прерастват в бронхиолити. В някои случаи даже се постанова хоспитализация ”, сподели още тя.

По думите й хората боледуват повече, тъй като са подложени на систематичен стрес, хранят се нездравословно, нямат време за спорт и разходки на открито, не се натъртва на храненето с плодове и зеленчуци./ Марица

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР