Зимата е неприятна както за настроението, така и за организма

...
Зимата е неприятна както за настроението, така и за организма
Коментари Харесай

Junk food, чаят, витамините и как да се прочистим от токсините

Зимата е неприятна както за настроението, по този начин и за организма ни. Всички тези вируси и грипове, студеното време, неналичието на задоволително придвижване, нездравословното хранене. Време е обаче да сложим завършек на всичко това и да се настроим на пролетна вълна, даже времето на открито към момента да не ни оказва помощ да го създадем.

Освен да дадем старт на спортните занимания, в случай че сме ги замразили наедно с температурите, добра концепция е да се погрижим за тялото си, като придобием няколко навика, благодарение на които ще се прочистим от насъбраните през последните месеци нездравословни субстанции.

Вредните храни

Никога няма да се прочистим от отрови, в случай че не спрем да си ги набираме. А те са в огромни количества в по този начин обичаните junk food. Всички обичаме понякога да си хапваме чипс, само че в случай че това се е трансформирали в всекидневие, съществено затрудняваме черния дроб и бъбреците си.

Солта, захарта и натрият са в неподозирано огромни количества в множеството нездравословни храни и тяхното преправяне е в действителност комплицирана задача. Можем да сменяем тези изкушения с тяхна по-добра версия, която в множеството случаи е просто домашно приготвена.

Чаят

Тази напитка, към която посягаме постоянно единствено през студените месеци, може да ни помогне за прочистването на организма. На пазара към този момент има задоволително многообразие от чайове за детоксикация, които комбинират в себе си по няколко билки, известни със свойствата си да се борят с токсините.

Магарешки трън, глухарче, коприва, босилек и още доста други билки и растения имат този резултат. Чаят от алена боровинка пък прочиства пикочния мехур и защищава от инфекции. Към напитката е добре да прибавим и куркума и джинджифил, както и да бъдем прецизни в навика, с цел да има стремежи резултат.

Витамините

Доста е евентуално през зимата да сме прекалили с приема на витамини в желанието си да останем здрави. В това на пръв взор няма нищо неприятно, макар че с нищо не трябва да се прекалява.

Омега-3 мастните киселини, витамините K и B6 е добре да си набираме по натурален метод посредством храната, в случай че ли не, да ги одобряваме в допълнение. Те защищават от образуването на камъни в бъбреците. А витамините като цяло оказват помощ на организма да бъде мощен и да се бори с инфекциите, които могат да зародят в органите, преработващи токсините.

Стресът

Той не утежнява единствено настроението ни, само че и здравословното ни положение. Съществуват положения, като стрес инконтиненцията (неволно изпускане на урина), които най-точно разказват въздействието му - с нарушение на нормалното действие на значими органи.

За да избегнем отрицателното въздействие на напрежението върху организма, би трябвало да намерим своя метод за релаксация - няма значение какъв, значимото е да ни кара да забравим за напрежението.

Бъбреците

На тях е належащо да обърнем по-специално внимание. Можем да ги съпоставим с хладилника, който стопира да работи добре и стартира да мирише неприятно, когато не сме го почиствали дълго време. Нещо сходно се случва и с бъбреците.

Затова е добре от време на време да вършим пречистване, което продължава няколко дни. През този интервал консумираме най-вече плодове и зеленчуци, както и разнообразни смутита и фрешове, написа Bright Side. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР