Зимата дойде в част от България. Сняг покри столицата, няколко

...
Зимата дойде в част от България. Сняг покри столицата, няколко
Коментари Харесай

След снега: Каква е обстановката по пътищата у нас ОБЗОР

Зимата пристигна в част от България. Сняг покри столицата, няколко прохода, а прогнозите на синоптиците сочат, че сняг ще има в 9 области в Североизточна България. Зимна е ситуацията по част от пътищата на страната.

На прохода „ Шипка “ вали сняг и времето е облачно, заяви за Българска телеграфна агенция Иван Иванов, дежурен оператор в Областното пътно ръководство (ОПУ) в Стара Загора.

Температурата е минус три градуса. Пътната настилка е заснежена и обработена, почиства се от три машини. Видимостта е понижена до 40 метра заради мъгла. Движението е без ограничавания.

В региона на Прохода на Републиката е облачно, видимостта е добра. Температурата е минус два градуса. Пътят е заснежен и обработен, настилките се почистват от три машини, сподели още Иванов и добави, че на трилентовия път, на три километра след прохода, има аварирал ТИР.

На 160-я километър на автомагистрала „ Тракия “ едната лента е затворена заради пътнотранспортно произшествие, уточни още Иван Иванов.

От ОПУ-Стара Загора призоват водачите да бъдат готови за зимни условия и да карат с подобаващи гуми.

Над 60 снегорина разчистваха улиците на София през цялата нощ поради падналия сняг. Главните булеварди и улиците, по които се движи градският превоз са обработени със смеси против заледявания.

Жълт код за снегоавалеж (снежна завивка с дебелина 2-10 cm), съпроводен с сдържан и краткотрайно мощен вятър, условия за виелици и навявания е разгласен за 9 области у нас. Предупреждението за евентуално рисково време е в действие за областите Добрич, Варна, Шумен, Силистра, Разград, Търговище, Сливен, Велико Търново и Русе.


НИМХ
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР