Зима е и е напълно нормално да ни е студено.

...
Зима е и е напълно нормално да ни е студено.
Коментари Харесай

Желязото, телесното тегло и медицинските причини да ни е винаги студено

Зима е и е изцяло обикновено да ни е студено. Но сигурно познаваме най-малко един човек, който трепери от мраз, даже изцяло температурите да не са зимни. Казваме си, просто е зиморничав. Но в действителност има редица медицински аргументи, които могат да заставам зад това чувство.

Желязо

Желязодефицитната анемия е една от аргументите да ни е постоянно студено. Червените кръвни кафези се нуждаят от желязо, с цел да придвижва кислорода в тялото ни. Затова и ниските равнища на това вещество водят до нарушена циркулация на кръвта, а оттова и до студени крайници и ръце.

Крайниците са най-засегнати от недоброто кръвообращение, тъй като организмът е интелигентен и доставя кръв първо до по-важните елементи, като сърцето и мозъка. А с цел да се оправим с този недостиг, би трябвало да хапваме повече месо, както и зелени зеленчуци.

Витамин B12

Неговият недостиг също води до постоянното чувство, че ни е студено. Той води и до анемия, тъй като тогава тялото ни не може да усвоява желязото, което одобряваме. И признаците са същите - най-много студени крайници и ръце, само че и ниски равнища на сила.

Витаминът се съдържа в множеството скотски артикули - яйца, мляко, сирене и така нататък Затова и веганите би трябвало наложително да го одобряват като хранителна добавка.

Тегло

Ако тежим по-малко, в сравнение с би трябвало, това също може да е причина да ни е постоянно студено. Основната причина е, че мазнините работят като изолатор и не разрешават на топлината да напуща тялото ни. Освен това, когато одобряваме по-малко калории, тялото ни има по-малко сила, с цел да се загрява.

Щитовидна жлеза

Ако тялото ни не създава задоволително хормони, които да контролират метаболизма, то тогава е доста евентуално постоянно да ни е студено. Това се случва най-често при хипотероидизъм, написа The Healthy.

Вода

Дехидратацията е друга причина да зъзнем постоянно. Ако не одобряваме задоволително количество вода всеки ден, това пречи на вярното кръвообращение. Освен това, водата задържа топлота.

Сън

Недоспиването също е причина да усещаме мраз. А в случай че то се е трансформирало в хронично, води до закъснение на метаболизма и непрекъснато възприятие на мраз.

Мускулна маса

Ако нямаме добре развити мускули, нищо чудно, че все ни е студено. Мускулната маса създава топлота и загрява и останалите елементи от тялото. Затова е значимо да упражняваме постоянно.

Пол

Учените от дълго време са потвърдили, че на дамите им е по-студено, в сравнение с мъжете. Това се дължи на малко по-ниската телесна температура на дамите, само че несъмнено не е водещ фактор, в случай че имаме поради изброените до момента. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР