Зигмунд Фройд е казал, че ако някога му се наложи

...
Зигмунд Фройд е казал, че ако някога му се наложи
Коментари Харесай

10 причини, че не ви трябва да ставате милиардер

Зигмунд Фройд е споделил, че в случай че в миналото му се наложи да избира сред богат пациент и безпаричен пациент, ще избере богатия. Причината е, че първият към този момент е натрупал положение и е схванал, че не парите са решението на проблемите му, написа Forbes.

Много хора считат, че притежанието на няколко парцела, яхти и коли би им осигурило много по-добър живот. Парите са нужда и средство, с цел да се живее добре. Има проблеми обаче, които те не могат да решат.

А управлявайки положението си, милиардерите могат да си основат следните съществени главоболия:

1. Те се тормозят доста повече за благосъстоянието си

Изглежда, че хората, които се тормозят за пари или са извънредно нуждаещите се от тях, или са супер богатите. Последните непрестанно се тревожат да не ги изгубят и дали са ги вложили вярно.

2. Не знаят кои са същинските им другари

Милиардерите считат, че огромна част от взаимоотношенията им с хората се образуват на база тяхното финансово положение. Едва ли всички ще са склонни да поддържат връзка с вас, в случай че знаят, че няма да бъдат облагодетелствани от това.

3. Много хора не ги харесват

Ако, да вземем за пример, сте наследили благосъстоянието си, ще привлечете много злоба и злобни нападки.

" Виждал съм доста хора, които си признават, че са богати и в този миг се разплакват ", споделя психологът Робърт Кени.

4. Няма имат задоволство от ежедневната работата

Много хора мечтаят в никакъв случай да не работят, само че животът им става безполезен. Професионалният им път или пък започването на стартъп са нещата, които най-вече приказват за триумфа на индивида и му основават известност и контакти.

5. Те се тормозят повече за децата си

Докато доста милиардери показват удовлетворение от качеството на образованието, което получават децата им, други се тормозят, че парите ще ги създадат неамбициозни.

6. Непрекъснато се съревновават с останалите милиардери

Всеки желае да има най-луксозната яхта, последния модел кола и жилище в най-хубавата локация на града. Но когато бъдат изпреварени в това отношение, богатите се усещат зле, тъй като се считат за победени.

7. Подаръците губят цената си

Представете си свят, където всичко, което подарявате се прави оценка единствено съгласно паричната му стойност. Винаги ще има съпоставяне с това, което сте подарили миналата година и дали последният подарък е по-скъп или не.

8. Собственик е на доста парцели, само че изгубва възприятието за " дом "

Милиардерите имат доста жилища, резиденции на красиви места, мезонети в скъпите квартали. Те обаче не се откриват в нито едно от тях и нямат такова място, което да усещат като същински дом.

9. Истинската обич е невероятно да бъде открита

Когато става дума за обич, ситуацията е в действителност съществено, тъй като богатите не могат да се доверят на никого. Те считат, че половинките им са с тях, поради парите.

" Надявам се да не ми се обидят за това, само че най-хубавата специалност за една жена е да стане брачна половинка на състоятелен мъж ", споделя бракоразводният юрист Реймънд Туут.

10. Чувстват се все едно нямат право да се оплакват

Много хора непрестанно показват недоволството си от нещо. Дори обаче да имат мотив, милиардерите усещат, че нямат право да се оплачат, поради насъбраното богатство и метода, по който ще ги възприемат останалите.

Изводът е, че богатите имат по доста от всичко, само че количеството е за сметка на качеството.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР