Зигмар Габриел Външният министър на Германия Зигмар Габриел призова за

...
Зигмар Габриел Външният министър на Германия Зигмар Габриел призова за
Коментари Харесай

Външният министър на Германия призова за преразглеждане на отношенията със САЩ


Зигмар Габриел

Външният министър на Германия Зигмар Габриел прикани за преразглеждане на външната политика на страната в частност в връзките й със Съединени американски щати поради " отдръпването " на Вашингтон под президентството на Доналд Тръмп от " ролята на благонадежден поръчител за западната мултилатералност ", съобщи ДПА.

В тирада в Берлин пред конгрес по външната политика Габриел установи, че под управлението на Тръмп Съединени американски щати са се дистанцирали от Европейски Съюз и в този момент възприемат Европа като " съперник и дори от време на време като съперник ".

Германският топдипломат означи, че ползите на Германия и Съединени американски щати към този момент не постоянно съответстват и като образец даде глобите на Съединени американски щати против Русия, които съгласно критици вредят на европейски компании.

В речта си Зигмар Габриел предизвести, че в случай че Тръмп реши да извади страната си от нуклеарното съглашение с Иран, ще възникне риск от въоръжен спор в периферията на Европа. Той сподели още, че обещанието на Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел е " непродуктивно ". " Европейският съюз може да оцелее единствено в случай че дефинира своите ползи и прояви своята мощ ", заключи министърът на външните работи на Германия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР