Зетят на испанския крал Фелипе VI влезе днес в затвора,

...
Зетят на испанския крал Фелипе VI влезе днес в затвора,
Коментари Харесай

Зетят на испанския крал влезе в затвора след присъда за корупция

Зетят на испанския крал Фелипе VI влезе през днешния ден в пандиза, откакто загуби обжалването по получена присъда за корупция, предаде AFP, базирайки се на испанските затворнически управляващи.

50-годишният Иняки Урдангарин  - брачен партньор на сестрата на крал Фелипе - Кристина, влезе в пандиза в Бриева, на стотина километра северно от Мадрид към 8 часа локално време, заяви представител на пандиза.

Бившият хандбалист, който е взел участие в олимпиада, бе наказан на 5 година и 10 месеца затвор за заграбване на милиони евро, което удари съществено положителното име на испанската кралска фамилия. Урдангарин милионите сред 2004-а и 2006 година от фондацията, която ръководеше на остров Майорка. Скандалът избухна през 2010 година През 2014-а абдикира бащата на Фелипе - крал Хуан Карлос.

Върховният съд удостовери и решението, съгласно което принцеса Кристина (52 г.) се е облагодетелствала от закононарушенията на брачна половинка си и подреди тя да заплати 136 950 евро, като понижи санкцията на предходната инстанция, която бе 265 000 евро.

Съдът оправда Урдангарин по обвиняването в подправяне на документи и понижи произнесената през февруари 2017 година присъда на предходна инстанция, която бе 6 година и 3 месеца.

Отвеждането му в пандиза съответствува с началото на формалното посещаване на крал Фелипе VI в Съединени американски щати, където той ще се срещне с американския президент Доналд Тръмп във вторник.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР