Зетят на Георги Парцалев и наследник на имуществото му –

...
Зетят на Георги Парцалев и наследник на имуществото му –
Коментари Харесай

Зетят на Парцалев отнесе наследството му в гроба

Зетят на Георги Парцалев и правоприемник на имуществото му – арх. Георги Натов, се е споминал, оповестяват от родата на артиста. Той бе брачен партньор на неговата сестра Теодосия. Именно на негово име бил апартаментът на комика в родния му град Левски, откакто Теодосия също умряла. Сега ориста на жилището била неразбираема. Всички братовчеди и братовчедки до девето коляно имали интерес към парцела, който години наред стои под ключ и събира прахуляк, без да бъде населяван, написа burgas24.bg.

Всъщност той се намира на мястото на родната къща на именития артист. Отдавна тя била срината със земята, а на мястото на имота вдигнали блок. Така Парцалев бил обезщетен с парцел в кооперацията, само че след това той отишъл в ръцете на неговата сестра Теодосия. Тя обаче издъхва 14 години след него, а гибелта ѝ разпали скандал в арт гилдията. Наложи се останките на артиста да бъдат изровени, с цел да бъде положена роднината му там.

Много негови сътрудници и другари изрекоха противоречие сестра му да бъде погребвана в неговия гроб, който се намира на алеята на артистите на Централните софийски гробища, тъй като приживе двамата никак не се имали и не били близки. Покрай разногласието стана ясно, че таксата на безконечния му дом не е била плащана години наред от роднините му, само че поради гибелта на Теодосия се наложило да бъде наплатена вкупом.

Сестрата на актьора стана известна обществено със правосъдните си каузи против иконома на артиста Петър Брезински, който се грижеше за него през последните години. Човекът бе упрекнат, че е обрал Парцалев, тъй като от вкъщи изчезнали скъпи картини, бижута, сервизи и книги. Въпреки спекулациите по какъв начин Парцалев е заровен с пръстените си и още куп бижута, с които обожаваше да се кичи приживе, гробарите твърдели, че роднините прибрали бижутата му след гибелта на комика.

После мъжът на Теодосия придобил въпросния апартамент в Левски, само че и той умрял на напреднала възраст. На тях комикът остави и спестяванията си, които по това време възлизаха на 30 хиляди лв., както и огромна част от своите скъпи мебели, икони и творби на изкуството, написа " Ретро ".

Всъщност до последния си мирис комедиант № 1 не заживява в собствен личен дом в София, въпреки да имал опция да си купи парцел. Предпочитал да обитава чартърен в жилище до Борисовата градина. Днес ориста на жилището е необикновена. От няколко години той е трансфорат в терен за занимания и игри от частна компания, която посрещала клиенти всеки ден. Никой от тях обаче не подозирал каква е историята на съответния адрес и кой в действителност е обитавал пространствата в продължение на дълги години. Там звездата от " С деца на море " изкарва най-тъжните си мигове.

През последните години властта го мачка колкото може, отхвърлят му функции в Сатирата, даже не го канят и в новогодишното тв шоу, където постоянно е бил гвоздеят в програмата. Самият Тодор Живков, който още приживе недолюбвал Парцалев и даже не ръкопляскал на негови представления, най-после отказал поклонение на тленните му остатъци в Сатиричния спектакъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР