Зетят на Доналд Тръмп има план за десетки милиарди инвестиции

...
Зетят на Доналд Тръмп има план за десетки милиарди инвестиции
Коментари Харесай

Зетят на Тръмп с план за 50 млрд. в Палестина

Зетят на Доналд Тръмп има проект за десетки милиарди вложения в Палестина, заяви Нова тв. 

Джаред Къшнър, който с изключение на брачен партньор на дъщерята на американския президент, заема и поста на негов консултант за Близкия Изток, изложи своята капиталова стратегия. 

Планът се споделя " С мир към разцвет ". Той ще бъде показан публично на конференция в Бахрейн на 25 и 26 юни и планува вложения за 50 милиарда $ в инфраструктурата на Палестина и стопанските системи на прилежащите арабски страни.

Планът обаче не съдържа политическо решение на блокираните договаряния сред израелци и палестинци. Това накара доста политици и публични фигури в арабския свят автоматизирано да отхвърлят препоръчаното от Къшнър и Тръмп.

" Според мен всичко, което споделят, е неистина. Ако съберат 50 милиарда, те ще отидат в джобовете на Джаред Къшнър. Предложените планове ще се отсрочват, а арабските страни ще бъдат разграничени от ползите към тези планове. Изглежда, че американците се пробват да ни угояват, както храниш овцата, преди да я заколиш за празника ", разяснява Абас Заки, представител на Фатах.

" Разговорите в Бахрейн не са действителни. Този Къшнър е търговец и дилетант в политиката. Всичко, което споделя, евентуално не идва от него. Идва от Нетаняху. Щом Бенямин Нетаняху изиска нещо, Тръмп го трансформира в действителност ", сподели Зухаир Хатиб, гражданин на Витлеем.

" Смея се, когато го нападат като " Сделката на века ", тъй като това ще бъде " Шансът на века ", в случай че имат куража да се възползват от него. ", разяснява в отговор  Джаред Къшнър амбициозния проект на президента Доналд Тръмп за споразумяване на продължаващият десетиления наред проблем със ориста на палестинците.

Планът планува 179 инфраструктурни и бизнес планове на обща стойност 50 милиарда $ за период от 10 години.

" Ройтерс " популяризира първите детайлности, след две изявленията със зетя на американския президент и запознаване с докуменните за интернационалния конгрес. Къшнър съпоставя начинанието с Плана " Маршал " за възобновяване на Европа след Втората международна война. Разликата е, че тогава парите пристигнаха от бюджета на Съединени американски щати, а в този момент бремето би трябвало да се поеме от други страни.

Тръмп " би направил огромна инвестиция в проекта ", в случай че има добър механизъм за ръководството му, споделя  Къшнър, само че не показва съответни числа.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР