Зенитно-ракетните системи С-400, които Анкара купи от Москва, ще бъдат

...
Зенитно-ракетните системи С-400, които Анкара купи от Москва, ще бъдат
Коментари Харесай

Турция обяви важна новина, свързана с руските ракети

Зенитно-ракетните системи С-400, които Анкара купи от Москва, ще бъдат употребявани без значение от системата на НАТО. Това заяви турският министър на защитата Хулуси Акар, предава ТАСС.

„ С-400 няма да бъдат интегрирани в инфраструктурата за командване и надзор на НАТО. Те ще бъдат употребявани без значение “, сподели той, представен от телевизионния канал TRT. Освен това, по неговите думи, придобиването на С-400 от Руската федерация не значи, че Анкара „ се отдалечава от НАТО “. Акар разяснява също и извършените в северната част на Турция огневи учения със С-400.

„ В рамките на всяка стратегия за придобиване на отбранителни системи се правят проби и систематични инспекции. Това е част от програмата за публични поръчки и е чисто техническа активност “, акцентира министърът. Пред " Блумбърг " Хулуси Акар акцентира, че придобиването на съветските зенитно-ракетни системи С-400 не е било желание, а нужда за Турция.

Акар отхвърли рецензиите от съдружниците към Анкара във връзка на изказванията за осъществени от Турция предходната седмица тествания на системите С-400, мълчешком потвърждавайки, че те фактически са се състояли. По думите на Акар до момента " само Русия е дала отговор на потребностите на Турция " по отношение на ракетните системи. " Според нуждата може да бъдат купени и различни системи. Турция е работила върху други възможности с всичките си съдружници и е подготвена да работи " и в бъдеще, сподели още министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР