Зенитно-ракетната системата SAMP/T, предназначена за противовъздушната отбрана на Киев и

...
Зенитно-ракетната системата SAMP/T, предназначена за противовъздушната отбрана на Киев и
Коментари Харесай

Проитворакетният щит SAMP/T поема защитата на небето над Киев до 7-8 седмици, лови и балистични ракети - Свят

Зенитно-ракетната системата SAMP/T, предопределена за противовъздушната защита на Киев и други региони от територията на Украйна, ще стартира да работи в околните 7-8 седмици. Това съобщи пред телевизия RAI италианският външен министър Антонио Таяни, представен от Ройтерс.

Коментирайки войната на Русия против Украйна, Таяни означи, че „ е мъчно да се вършат прогнози “, само че Руската федерация „ сигурно ще търси излаз “ от актуалната обстановка и по тази причина интернационалната общественост би трябвало „ да се стреми да отбрани украинската самостоятелност и да работи за мир. "  Противоракетен щит за отбрана на Киев и други стратегически украински територии трябва да проработи след седем до осем седмици, сподели в Casa Italia на Raiuno в Четвъртък. 

В края на януари Ройтерс заяви, базирайки се на свои източници, че Франция и Италия съвсем са постигнали съглашение за прехвърлянето на системи за противовъздушна защита SAMP/T на Украйна, а също по този начин са подписали контракт за закупуване на до 700 ракети Aster, употребявани за този комплекс.

Системата, основана от взаимен френско-италиански консорциум, може да наблюдава десетки цели и да прихваща 10 по едно и също време и е единствената европейска система, способна да прихваща балистични ракети.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР