Земята ще бъде разкъсана на парчета в рамките на секунди

...
Земята ще бъде разкъсана на парчета в рамките на секунди
Коментари Харесай

НАСА тръби: Земята ще бъде разкъсана за секунди и засмукана в

Земята ще бъде раздрана на части в границите на секунди от великански супермасивни черни дупки, които са разпръснати из галактиката, а останките ѝ ще бъдат засмукани в непознато пространство. Това настояват учени. Шокиращите разкрития излязоха нескрито, до момента в който специалисти на НАСА организират незабавно проучване на резултатите от конфликта сред черни дупки, написа в. " Дейли Стар ", представен от Блиц.

По време на рискова симулация в космическата организация изследват до какви страшни резултати би довел конфликтът между два центъра на тъмна сила. 

Оказва се, че с приближаването си двата центъра стартират да се въртял един към различен, като се доближават от ден на ден и повече, и в последна сметка се съединяват в една доста по-голяма черна дупка с такава притегателна мощ, че даже и слънчевата светлина не би могла да избяга.  

Такава обстановка би имала унищожителен резултат върху Земята. Противно на всеобщото мнение, в случай че нашата планета се приближи до черна дупка, тя няма да бъде засмукана вътре в нея, а ще бъде раздрана. 

Астрофизикът от НАСА Тайсън Литенбърг сподели пред Daily Star Online: " Ако сменяем Слънцето с черна дупка със същата величина, Земята ще резервира без проблем орбитата си, просто ще бъде доста студено ". " Ако нашата планета обаче се приближи по-близо до черната дупка, с която сме заменили Слънцето, или в случай че я сменяем с доста по-голяма дупка, тогава ние ще усетим нейната притегателна мощ и ще бъдем раздрани на части ", споделя още той.  

Д-р Литенбърг прибавя: " Ако звезди или планети се приближат прекомерно покрай точката, от която няма връщане обратно, притегателните сили ще ги раздерат и останките им ще попаднат в черната дупка. ".

По думите му, резултатът върху хората ще бъде подобен. " Ако човек върви към черната дупка с краката напред, гравитационното притегляне в краката ще е много по-силно от това към главата му. Това ще накара хората да се разпънат и в последна сметка да загинат ", споделя още той.  

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР