Земята има биосигнатури от 3 милиарда години, разказва ученият От

...
Земята има биосигнатури от 3 милиарда години, разказва ученият От
Коментари Харесай

Професор по астрофизика: Извънземни сонди може и да са посетили Земята

" Земята има биосигнатури от 3 милиарда години ", споделя ученият
От една страна, животът на Земята се открива отдалеко от доста дълго време - близо 3 милиарда години. От друга страна, изпращането на сонда до друга цивилизация е много мъчно за нас хората. Popular Mechanics интервюира професорът по астрофизика от университета в Рочестър Адам Франк. 

" Земята има биосигнатури от 3 милиарда години. Ако има галактически цивилизации, не е изключено някъде през тези 3 милиарда или даже 4 милиарда години някой да е изпратил сонди. "

Но, добавя той, в случай че извънземните не открият невероятни нови закони на физиката, които им оказват помощ да пътуват по-бързо от скоростта на светлината, да овладеят типа технология за " уорп задвижване ", следена в научно-фантастичните филми, или да са съумели да получат достъп до червееви дупки, разстоянието би било необикновено затруднение - даже единствено за връзка.

" Всичко, което се движи по-бързо от светлината, е научна фантастика сега, тъй като законите на физиката споделят, че не можете да извършите това ", сподели Франк пред списанието.

И Скот Маккормак, помощник професор по инженерство и материалознание в Калифорнийския университет, Дейвис сподели, че даже в случай че извънземните цивилизации са съумели да схванат по какъв начин да пътуват със скорост, по-бърза от скоростта на светлината, то препятствията не изчезват.

За да пътуват с сходни скорости, корабите им би трябвало да са от някакви свръхматериали, които не са познати на индивида. В противоположен случай те биха се взривили от конфликт даже с най-малката прашинка.

" За да устоите на тези въздействия, вие желаете да имате материал, който ще има както висока неотстъпчивост [за да устои на деформация], по този начин и висока здравина на строшаване ", сподели Маккормак. " Какъв материал може да е това? Не мисля, че към момента имаме отговор. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР