Земята е несравнимо по-скъпа от други планети, които учените наблюдават(снимка:

...
Земята е несравнимо по-скъпа от други планети, които учените наблюдават(снимка:
Коментари Харесай

Американски учен изчисли колко струва Земята


Земята е несравнимо по-скъпа от други планети, които учените следят
(снимка: CC0 Public Domain)

Всичко в днешния свят се мери в пари, има цена. Включително и планетата Земя, на която живеем. Колко коства тя обаче ? За първи с сходна оценка се ангажира американски академик.

Астрофизикът Грег Лафлин пресмята цената на известните планети, отчитайки фактори като възраст, размер, температура, маса и други жизненоважни статистически данни. се оказва най-скъпа – тя коства 3000 трилиона английски лири, съгласно формулата на учения.

е оценен единствено на 10 000 английски лири, до момента в който коства по-малко от едно пени, сочат изчисленията на проф. Лафлин от Калифорнийския университет в Санта Круз, на които се базира обява на.

Грег Лафлин е съставил уравнението, с цел да оцени откритията, направени от на НАСА, който коства 600 милиона паунда. Повечето от известните 1235 планети не са получили висока оценка, заради негостоприемния си климат.
още по тематиката
Космическият транспортен съд за „ лов ” на планети излезе в орбита преди две години, а година по-късно Лафлин реши да сътвори ценови етикети на планетите, сходни на Земята, които Кеплер трябваше да открие.

По това време Gilese 581 се смята от учените за планетата, която е най-близка по характерности до Земята, само че уравнението я прави оценка единствено на 100 английски лири, до момента в който KOI 326.01, съгласно формулата, коства 150 000 английски лири.

„ Винаги съм считал, че понятието „ планета, сходна на Земята в обитаемата зона ”, е много неразбираемо дефинирано и желаех [да създам] метрика, с която да видя дали цената ѝ е била задоволително висока, с цел да оправдае медийния звук ”, споделя Лафлин. „ Това е просто метод да дефинира какъв брой би трябвало да се вълнувам от която и да е съответна планета ”.

Колкото по-стара е планетата, толкоз по-голяма е цената ѝ, тъй като е имала шанса да узрее. След това се взема поради масата – в случай че тя е към същия размер като Земята, нормално се счита, че. Лафлин също взима поради количеството сила, което планетата основава, и дали нейните температури могат да поддържат живота.

Професорът стига до заключението, че планетите с цена 60 милиона английски лири или повече заслужават да бъдат изучавани, само че не и тези с по-малка стойност. „ Формулата ви кара да осъзнаете и се надявам, че ще ни помогне като общество да пазим това, което имаме ”, заключава Лафлин.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР