„Земя на сенки“ съживява трагична история от недалечното минало на

...
„Земя на сенки“ съживява трагична история от недалечното минало на
Коментари Харесай

Земя на сенки съживява трагична история от недалечното минало на България

„ Земя на сенки “ съживява трагична история от недалечното минало на България и свързва континенти, генерации, хора и мирогледи в поетичен роман за потресаваща несгода, превъзмогната със силата на смелостта, човешкото достойнство и състраданието.
Американката Александра Бойд идва в България – загадъчно и примамливо зелено петънце на картата на света, – поела по дирята на спомените и обзета от предпочитание да изкупи виновността си за изгубването на своя брат. Почти незабавно след идването й в красивата европейска столица волност на ориста поверява в ръцете й урната с праха на изцяло чужд човек – Стоян Лазаров.
Александра се залавя да намери околните на Стоян и да им върне скъпата светиня, само че пътуването й ще реализира доста повече – ще разбули човешки секрети, надълбоко заровени от тираничен и злепоставен политически режим, ще изплете здрава мрежа от нови другарства, ще построи завладяващия образ на храбра страна, която се пробва да излезе отдолу под сянката на мъчителния си исторически опит.
По лъкатушния път на този елегантен роман Александра ще се сдобри със личното си минало, ще се увери в благородната мощ на човешката фикция, фантазии и непреклонен дух, ще откри покой и нова обич в равносметката от загубата.
Елизабет Костова е написала романите „ Историкът “ и „ Крадци на лебеди “, които я подреждат измежду безспорните създатели на бестселъри в класациите на The New York Times. Нейни разкази, есета и стихотворения са оповестени в периодически издания и антологии като The Mississippi Review, Poets & Writers Magazine, The Best American Poetry, The Michigan Quarterly, Another Chicago Magazine. Възпитаничка е на Йейл и на Мичиганския университет, където печели премията „ Хопуд “ за разказ в развой на писане. Преподавател в академични стратегии и семинари по креативно писане.
Съосновател в България на фондация „ Елизабет Костова “, която интензивно подтиква и поддържа креативните старания на писатели и преводачи на български и британски език.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР