Земната ябълка, по-известна като гулия, е един от най-подценяваните зеленчуци

...
Земната ябълка, по-известна като гулия, е един от най-подценяваните зеленчуци
Коментари Харесай

Сбогувайте се с излишните килограми с чудотворния сок от гулия

Земната ябълка, по-известна като гулия, е един от най-подценяваните зеленчуци у нас. Малките и видимо неугледни грудки, които се появяват понякога на пазара обаче, са универсална храна за намаляване.

Гулията е необичаен деликатес във всяка изискана кухня. По нашите земи се среща по-рядко, тъй като е изместена от картофа. Появява се в интервала от август до ноември. Ядливите коренови грудки на усет са като сладката ряпа и хрупкави като орехи. Който е решил да отслабва, то гулията е верният избор.

Отслабването с гулия не тормози организма. В грудките на растението има висок % инулин. Той притъпява чувството за апетит по натурален метод и носи на организма значими минерали. Растението детоксикира организма и предотвратява образуването на мастна тъкан.

Един от най лесните способи да отслабвате с гулия, е като приемате сок от грудките на растението. Това би трябвало да става 5 пъти на ден, по 1 ч.л. свеж сок. За да извлечете оптимални изгоди, то не гълтайте сока незабавно, а го оставете за малко да постои в устата.

Качествата на земната ябълка са ценени още от индианците. Те са я наричали конска ябълка. В състава ѝ се открива доста желязо – потребно за кръвта и големи количества калций и силициева киселина. Това я прави извънредно положително хранително средство, което засища, само че и не носи съвсем никакви калории.

 Отслабване

Дори да я приемате сурова, това ви подсигурява както съвършени форми, по този начин и хубава кожа, коса и извънредно здрави кости. Особено препоръчвана е през зимния интервал, тъй като укрепва имунната система, облекчава признаците при простуда и защищава от болести. Освен това оказва помощ още при анемия и авитаминоза.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР