Земна маса се срути върху локално платно на новия варненски

...
Земна маса се срути върху локално платно на новия варненски
Коментари Харесай

Двуетажното ново кръстовище във Варна пропадна за втори път

Земна маса се срути върху локално платно на новия варненски бул. " Васил Левски " в региона на ромския квартал " Максуда " два дни откакто кръстовището пропадна след проливен дъжд, оповестява Би Ти Ви. Няма информация за потърпевши при случая.

На 21 май едно от трите двуетажни кръгови кръстовища по преди малко ремонтирания за 113 млн. лева варненски бул. " Васил Левски " пропадна, до момента в който докато министър председателят Бойко Борисов участваше в предизборна среща на ГЕРБ във Фестивалния и конгресен център в града.

Само няколко часа преди този момент той похвали ремонта и сподели, че по трасето на булеварда нямало никакви проблеми, макар очевидния факт, че едно от кръстовищата му е наклонено и с нарушена окръжност, друга част от булеварда мина през трибуните на градския стадион " Спартак ", а обширни сектори от платната му остават под вода след всеки дъжд. Според фотоси, видеоклипове и мнения, оповестени в обществените мрежи, кръстовището на булевардите " Васил Левски " и " Владислав Варненчик " е пропаднало, като на второто му равнище се е образувала дупка.

Темата за качеството на ремонта беше наранена и в днешното му посещение в " Нова телевизия ". " Качеството е чудесно. Минах оня ден, приказвах с хората. Когато падна огромният дъжд в София на Южната дъга, един се возеше с лодка. В Германия, в Австрия, при наводнения карат водни ски и канута ", беше коментарът на премиера. " Стихия. Природа ", заключи той.

Вчера стана известно, че кръстовищата и трасето на преди малко ремонтирания бул. са били " незавършени ", макар че придвижването по тях е било разрешено. Информацията бе доказана и от пресцентъра на локалната администрация, откакто седмици наред тя оставяше без внимание медийните изявления и сигнали на жители за казуса. Булевардът, чието трасе е дълго малко над 3 км и погълна беше отворен за придвижване на 25 март при изненадващо посещаване на Бойко Борисов. Пред медиите, незабавно свикани точно на кръстовището, което пропадна нощес, министър председателят подреди на кмета на града Иван Портних: " Кажи им да пускат придвижването! "

Пускането на придвижването по булеварда стана, преди за него да са издадени наложителните по закон за сходни обекти актове 16 и 17, както и позволение за прилагане. Видеоклипове и фотоси, оповестени незабавно след отпътуването на Борисов на 25 март, демонстрираха, че пешеходни подходи на височина 10 м по него са оставени необезопасени, че липсват парапети и защитни ограждения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР