Земляци, бъдете спокойни, смели и задружни. Коронавирусът ще премине. Този

...
Земляци, бъдете спокойни, смели и задружни. Коронавирусът ще премине. Този
Коментари Харесай

Шампионката Ваня Гешева: Бъдете спокойни и задружни

" Земляци, бъдете спокойни, смели и задружни. Коронавирусът ще премине ". Този апел насочи посредством страниците на " Марица " олимпийската шампионка по кану-каяк от Сеул 1988 година Ваня Гешева, която е родом от Брестовица. Спортната легенда е единствената спортистка в историята на България, който печели златен, сребърен и бронзов орден за една олимпиада. Гешева вдъхна кураж на своите съселяни.
 Голямата Ваня Гешева на 60: Лягах и ставах с мисълта за олимпийско злато " Българите постоянно сме били мощни по темперамент и ген. Винаги сме успявали да се борим. Жителите на Брестовица би трябвало да имат вяра в позитивното, да не се отчайват и да мислят единствено за хубави неща. Доброто и вярата вървят ръка за ръка ", съобщи още шампионката. Тя трябвало да пристигна до родното си село преди началото на епидемията, само че откакто оповестили карантината, отсрочила пътуването. Ваня обаче се чува всеки ден по няколко пъти с родителите си, които живеят в Брестовица.

" Вътрешно се тормозя за тях, само че им давам кураж и успокоение по телефона ", изясни тя пред " Марица ".

Според нея ограниченията, които взима държавното управление и щаба за справяне с ковид, са оправдани и верни.
View this post on Instagram
Честит рожден ден на Ваня Гешева! Първият и единствен български състезател, извоювал цялостен комплект медали от едни @olympics – златен орден на К1-500 м, сребърен орден на К2-500 м и бронзов орден на К4-500 м през 1988 година в Сеул, Южна Корея, навърши 59 години. Гешева носи и първия орден от олимпиада за България в кану-каяка – сребро, от Москва, Русия, през 1980 година в единичния каяк. @bgolympic #seul88 #olympics #olimpicgames #summerolympics #bulgaria #legend #sprintcanoer

A post shared by Sportal.bg (@sportalbg) on Apr 6, 2020 at 1:39am PDT

" Има доста спорни отзиви от хората, само че считам, че в този миг би трябвало да сме единни и дружно ще се оправим ", приключи Гешева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР