Земетресението в Хърватия предизвика доста разрушения, има и много пострадали.

...
Земетресението в Хърватия предизвика доста разрушения, има и много пострадали.
Коментари Харесай

Вижте разрушенията от земетресението в Загреб

Земетресението в Хърватия провокира много опустошения, има и доста потърпевши. Падна кръстът от купола на Загребачката катедрала, най-пострадал е родилен дом. Гледката на разрушения град е като след бомбардировка. Има ранени хора, измежду които 15-годишно дете, което е в сериозно положение и стара жена в тежко положение. Майките от родилния дом в града излязоха на улицата с бебетата си.

Вижте разрушенията през обектива на Ройтерс. Вижте и видео от разнообразни източници.

Според Геофизичния институт на Съединени американски щати земетресението е било с магнитуд 5,4, а съгласно Европейско-средиземноморския сеизмологичен център - 5,3 и е бил последван от второстепенен трус със мощ 5,1, предава Българска телеграфна агенция.

Първият трус е регистриран малко след 6.20 ч. локално време, а вторият - в 7 ч. Епицентърът на земетресението е бил на 7 км северно от Загреб, а огнището - на дълбочина 10 км, показва Ройтерс.

По доста здания са се образували пукнатини, развалени са фасади и покриви. Улиците в центъра на столицата са посипани с парчета. Късове бетон са паднали върху коли, комини са се срутили пред входове на здания, разказва ситуацията АП.

Според хърватски медии 15-годишен младеж е умрял вследствие на труса.

СНИМКИ И ВИДЕО ВИЖТЕ ТУК!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР