Земетресението с магнитуд 5,6 бе с епицентър на 13 километра

...
Земетресението с магнитуд 5,6 бе с епицентър на 13 километра
Коментари Харесай

Страшната Равносметка След Унищожителното Земетресение В Албания!

Земетресението с магнитуд 5,6 бе с епицентър на 13 километра северно от град Дуръс, съобщи министерството на защитата, като цитира Института по геонауки, енергетика, води и околна среда.

То е било усетено основно по западното крайбрежие на Албания и е било последвано от второстепенен трус с магнитуд 5,3.

Очевидци в Дуръс и столицата Тирана оповестиха за развалени домове и краткотрайно прекъсване на електричеството, добавя Българска телеграфна агенция.

Здравният министър Огерта Манастирлиу сподели, че по първични данни са потърпевши минимум 68 индивида, само че няма тежко ранени. Те са признати в лечебни заведения в Дуръс и Тирана.

Заради земетресението министър-председателят Еди Рама анулира своето пътешестване за годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Министърът на защитата на Албания Олта Джачка показа прелиминарен отчет за следствията от две мощни трусове, които удариха Албания в следобедните часове през вчерашния ден. " Според първичната публична информация, макар че данните се актуализират минута по минута, до момента в който екипите ревизират обстановката на терен, досега има 68 докладвани потърпевши, само че във всички случаи става въпрос за леки пострадвания. Най-важното е, че нямаме загуба на човешки животи ", акцентира Джачка.

Според думите й множеството материални вреди са нанесени на къщи и жилищни здания, най-вече в Драч и Тирана.

" Докладвани са главно вреди по стените и други повреди в 46 къщи и три жилищни здания в Тирана, 42 домове, главно остарели здания и 4 жилищни здания в Драч, 7 къщи в Либражд, три здания в община Клос Пешкопия са развалени и една къща е рухнала, от една до четири къщи, развалени в Берат, Фиер и Лежа. Щети има и на няколко транспортни средства, върху които е паднал материал от здания. Потвърди се, че земетресението не е предизвикало никакви вреди на петролните уреди ", добави министърът.

В Драч е било прекратено електрозахранването, само че казусът е преодолян и подаването на ток е възобновено в цялата страна.

Косово и Италия са предложили помощ за превъзмогване на обстановката.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР