Земетресение в Мароко: Какво знаем

...
Земетресение удари Мароко, което доведе до стотици смъртни случаи и
Коментари Харесай

Земетресение удари Мароко, което доведе до стотици смъртни случаи и ранени. Ето един поглед към това, което знаем досега.

Какво се случи в Мароко?

Земетресението удари централно Мароко, убивайки повече от 1000 души, с повече от 650 ранени. Има опасения, че цели села могат да бъдат сринати с земята.

Трусът, който се случи в 23:11 местно време (22:11 GMT), е с магнитуд 6,8. Вторичен трус от 4,9 удари 19 минути по-късно.

Актуализации на живо: Броят на загиналите от земетресението в Мароко нараства „Беше пълен хаос“: Гласове от земетресението Земетресение удари историческия Маракеш – в снимки Мощно земетресение причини щети в МарокоТолкова силно земетресение е необичайно за Мароко

Къде е станало земетресението?

Епицентърът е бил в слабо населен район на Високите Атласки планини, на 71 км (44 мили) югозападно от Маракеш, основна туристическа дестинация.

Смята се, че много от жертвите са били в отдалечени райони, като смъртните случаи са потвърдени в провинциите и общините Маракеш, ал-Хауз, Уарзазат, Азилал, Чичауа и Тарудант.

Съществуват опасения, че хората също са хванати в капан, като се твърди, че едно семейство е сред развалините на къщата си в град Ал-Хауз, близо до епицентъра.

Има също съобщения за хора под развалините в историческия град Маракеш и щети на части от Медина, обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР