Земетресение в Босна, регистрирано късно в петък отне живота на

...
Земетресение в Босна, регистрирано късно в петък отне живота на
Коментари Харесай

Силно земетресение в Босна, има жертва и ранени

Земетресение в Босна, записано късно в петък лиши живота на една жена. По-рано бе обявено, че при бедствието няма починали.

Жертвата е 28-годишна жена, която пострада при рухване на канара върху къщата й в град Столац, покрай Мостар. По-късно тя умря в болница, заяви медицински източник, представен от медиите- Няколко други са леко ранени, в това число членове на фамилията на жертвата. Земетресението събори стени и аргументи материални вреди в няколко други обитаеми места, в това число Мостар и град Любине.

Както БГНЕС към този момент заяви, епицентърът на земетресението е намирал на 14 км. североизточно от 4-хилядния град Любине, на 16 км. източно от 14-хилядни град Столац (14 000 жители) и на 42 км югоизточно от Мостар със 105 000 поданици. Трусът, траял към 20 секунди, е бил усетен и в Белград, Загреб и Скопие, на повече от 400 километра от епицентъра.

Предишното огромно земетресение с магнитуд 6,4 бе на 29 декември 2020 година в региона на Петриня, покрай Загреб. При него починаха седем души, а стотици здания и къщи бяха унищожени. През март 2020 година хърватската столица беше наранена от земетресение с магнитуд 5,3 по Рихтер, което аргументи огромни вреди.

През ноември 2019 година над 50 души починаха в Албания при земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер. Хиляди останаха без дом. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР