Земетресение у нас минути след 20:00 часа. В Самоков земетресението

...
Земетресение у нас минути след 20:00 часа. В Самоков земетресението
Коментари Харесай

Най-силно е усетено земетресението в Самоков

Земетресение у нас минути след 20:00 часа. В Самоков земетресението беше усетено най-силно. Градът е на 20 километра от епицентъра на труса.

Според Европейския сеизмолигичен институт трусът е бил с магнитуд над 4,1.

Малко след 20 часа земята в Самоков се разклати. Силен екот предхождаше трусът, а той не продължи повече от 20-30 секунди.

По това време Любослав, фамилията му и другари чествали на първия етаж в фамилната къща.
Любослав Валявичарски: Усети се първо доста мощен екот, който беше съпроводен след няколко секундно трептене на въздуха с разлюляване на земята за не повече от 5-6 секунди. Бяхме се събрали с мои другари на първия етаж и предприехме нормалните дейности, които би трябвало да се създадат, които допускам, че не доста хора знаят, за евакуация от къщите и жилищата. Той завърши, видяхме, че няма нищо тревожно и си продължихме сбирката.
Дежурният в общината известил кмета за обстановката. Равносметката: сигнали за потърпевши и материални вреди - няма.
Владимир Георгиев - кмет на Самоков: Веднага след труса се обадих на гражданския, който е дежурен в общината, обадиха се от 112 да кажат, че има записано, само че нямаме други сигнали и недоволства от хора и жители. Наистина много мощно се усети в цялата община, и от селата, и най-много от високите етажи на блоковете, където в действителност е било доста мощно. В града и на другите места се усети земетресението и тътена, който беше, само че към този момент нямаме сигнали за материални вреди.
След диалог сред кмета на Самоков и регионалния шеф стана ясно, че обстановката в региона е спокойна.
 След земетресението: Няма сигнали за материални вреди и ранени След земетресението: Няма сигнали за материални вреди и ранени
Земетресение у нас минути след 20,00 часа. Трусът е усетен най-силно в регионите на Благоевград, София и Самоков. Директорът на "Пожарна сигурност и...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР