Земетресение със сила 5,9 по Рихтер беше регистрирано около 50

...
Земетресение със сила 5,9 по Рихтер беше регистрирано около 50
Коментари Харесай

Смъртоносно земетресение удари в Иран

Земетресение със мощ 5,9 по Рихтер беше записано към 50 минути след среднощ българско време на територията на Иран. Епицентърът на труса е бил на 168 км източно от Табриз, където живеят 1 425 000 души.
Дълбочината на труса е била 51 км под повърхността. Българска национална телевизия оповестява, че има трима починали, само че арабският канал " Ал Джазира " осведоми за четири жертви и най-малко 70 ранени. А Американският геофизичен институт твърди, че земетресението е било плитко и е допустимо да има доста жертви и опустошения. Вече има данни, че починалите в действителност са петима.

UPDATE: Death toll from earthquake in Iran rises to at least 5, more than 100 injured; rescue work continues https://t.co/90iCTkwN9Y pic.twitter.com/BjO3QTAHxj
— BNO News (@BNONews) November 8, 2019
По-рано нощес, в печално известната италианска провинция Акуила също имаше трус, само че доста по-слаб - 4,4 по Рихтер. Преди три години в Акуила имаше земетресение от 6,3 по Рихтер, което докара до човешки жертви и съществени опустошения.
Епицентърът на земетресението е бил на пет километра от град Балсорано на дълбочина 14 километра под земната повърхнина. Трусът е усетен и в околните селища на районите Абруцо и Лацио. Много от локалните поданици под паника са напуснали домовете си. Земетресението е било усетено и от жителите на няколко елементи на Рим, най-вече в източната част на италианската столица.
До момента няма данни за потърпевши и нанесени материални вреди. В момента чиновниците на Националната работа за гражданска отбрана правят инспекции в регионите, наранени от земетресението, написа БГНЕС.
Сеизмичната интензивност в Италия не стопира. На 25 октомври беше записано земетресение с магнитуд 4,4 в Тиренско море край южното крайбрежие на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР