Земетресение с магнитуд от 5,1 по Рихтер е регистрирано в

...
Земетресение с магнитуд от 5,1 по Рихтер е регистрирано в
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд от 5,1 край любим на българите гръцки остров

Земетресение с магнитуд от 5,1 по Рихтер е записано в морето край гръцкия остров Родос тази заран, оповестява " Катимерини ", цититан от Българска телеграфна агенция.

Трусът е станал в 7,44 часа сутринта, а епицентърът е бил на 37 километра югоизточно от Родос и на 470 километра източно-югоизточно от столицата Атина, оповестява гръцкият институт по геодинамика. Според института дълбочината на земетресението е била под 10 километра.

Евросредиземноморският сеизмологичен център пресмята силата на земетресението на 5,1 по скалата на Рихтер и дефинира епицентъра на 30 километра югоизточно от Родос. Дълбочината на труса е изчислена на два километра.

По телевизия Скай ръководителят на гръцката Организация за антисеизмична отбрана и обмисляне Евтимис Лекас успокои жителите, че земетресението не е обвързвано с Анадолския разлом (за който се счита, че може да провокира по-силно земетресение - б.пр.) и че може да се чакат вторични земетресения с магнитуд до 4,5 по Рихтер.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР