Земетресение с магнитуд 7,7 стана между Ямайка и Куба в

...
Земетресение с магнитуд 7,7 стана между Ямайка и Куба в
Коментари Харесай

Временна опасност от цунами за Ямайка и Куба след мощно земетресение, разклатило и Маями

Земетресение с магнитуд 7,7 стана сред Ямайка и Куба в Карибско море, заяви Геоложкият институт на Съединени американски щати. Силата на труса е стигнала чак до Маями, Съединени американски щати. Все още няма данни за потърпевши и опустошения, само че са се отворили пропасти на някои места.

Няколко часа след мощния трус, предизвестието за цунами беше отстранено.

Бреговете на Ямайка, Куба и Каймановите острови могат да се сблъскат с " рискови талази от цунами " след земетресението. Вече се появиха и първите видеоклипове от мястото на естественото злополучие, на които се вижда до къде са стигнали вълните. (виж във видео)

Епицентърът на труса бил на 117 км северозападно от град Лусея в Ямайка, на дълбочина 10 км. Първоначално бе обявено за магнитуд 7,3.

Ето и първите любителски видеоклипове, които към този момент се появиха в обществените мрежи от места, усетили земетресението. Кадрите демонстрират по какъв начин тук-там в Ямайка и Кайманите са се отворили големи дупки в земята. Аварийните служби са на крайник и в Маями, като сега се правят инспекции за възможни вреди.

BREAKING: The huge magnitude 7.7 earthquake which stuck the Carribbean sea near Jamaica was felt as far away as Miami, USA. Multiple buildings have been evacuated.#Miami #earthquake

pic.twitter.com/9bWhXlHkFD
— Global News Network (@GlobalNews77) January 28, 2020
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР