Земетресение с магнитуд 7,2 разтърси южните и централните части на

...
Земетресение с магнитуд 7,2 разтърси южните и централните части на
Коментари Харесай

Силно в Мексико, двама загинаха в хеликоптер, изследващ щетите

Земетресение с магнитуд 7,2 раздруса южните и централните елементи на Мексико, двама души са починали поради аварирал хеликоптер, който е установил вредите оповестяват международните организации.

Жертвите са били във воения хеликоптер, в който са пътували мексиканският министър на вътрешните работи и губернаторът на щата Оахака.

Ново земетресение в Мексико, нараства броят на жертвите

Растат жертвите след труса в Мексико

Пилотът на машината изгубил ръководство и тя паднала от няколко десетки метра в региона на град Пинотепа Насионал в Оахака.Двамата политици не са съществено потърпевши.

#Update: 2 killed in Mexico helicopter crash, senior officials on board survive pic.twitter.com/97UDibVEk0
— China Xinhua News (@XHNews) February 17, 2018
Трусът е усетен и в столицата. Засега се оповестява за незначителни вреди по здания в Оахака. Няма данни за жертви. Няма и издадена паника за цунами. Заради земетресението без ток за известно време са останали 1 милион души, а хиляди хора прекараха нощта по улиците.

Епицентърът е бил покрай тихоокеанското крайбрежие, на 2 километра източно от град Пинотепа де Дон Луис, на 148 километра югозападно от град Оахака в южния щат Оахака. След труса са регистрирани 60 вторични труса, като най-силният с магнитуд 5,9

The Latest: A U.S. Geological Survey expert says magnitude 7.2 earthquake in southern Mexico was not in the aftershock zone. https://t.co/mBrofNxbvB
— The Associated Press (@AP) February 17, 2018
Няма доказани данни за дълбочината на труса, информациите са за сред 10 и 45 км. Щатът Оахака се намира на към 600 километра южно от столицата на Мексико, напомня Франс прес.

На 7 септември трус с магнитуд 8,2 разтресе Мексико и лиши живота на 96 души главно в щата Оахака. На 19 септември земетресение с магнитуд 7,1 лиши живота на 369 души в страната в деня, в който мексиканците отбелязваха 32-ата годишнина от мощното земетресение от 1985 година, лишило живота на 10 000 души.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР