Земетресение с магнитуд 6,8 удари на 19 км северозападно от

...
Земетресение с магнитуд 6,8 удари на 19 км северозападно от
Коментари Харесай

Силно земетресение във Вануату, предупреждение за цунами

Земетресение с магнитуд 6,8 удари на 19 км северозападно от Порт-Олри, Вануату , в 1010 GMT в сряда, заяви Геоложката работа на Съединени американски щати, представена от " Ройтерс ".

Епицентърът, с дълбочина 83,8 км , в началото беше избран на 14,933 градуса южна широчина и 166,935 градуса източна дължина.

Има предизвестие за цунами .

Големите талази могат да обиден крайбрежията на 300 км от епицентъра на земетресението , предизвести Тихоокеанският център за предизвестие за цунами.

По първични данни земетресението е с промеждутъчен магнитуд 7,1 покрай Луганвил, провинция Санма, Вануату. Според Геологическата работа на Съединени американски щати земетресението е блъснало в сряда, 18 август 2021 година в 21:10 ч. локално време на междинна дълбочина от 84 км. Точната големина, епицентър и дълбочина на земетресението могат да бъдат преразгледани в границите на идващите няколко часа или минути, защото сеизмолозите преглеждат данните и усъвършенстват своите калкулации, или когато други организации разгласяват своя отчет, оповестява уеб сайтът volcanodiscovery.

Според втори докла от Geoscience Australia (GeoAu), земетресението е с магнитуд 6,7, Индонезийската метеорологична, климатологична и геофизична организация - с магнитуд 6,8, Европейско-средиземноморския сеизмологичен център (EMSC) - с магнитуд 6,8 и Германския проучвателен център за геонауки (GFZ) с магнитуд 6,7.

Като цяло земетресенията с подобен магнитуд се записват от повече от една организация и резултатите могат да варират, като последващите отчети, които идват след първия, постоянно демонстрират по-голяма акуратност .

Въз основа на предварителните сеизмични данни земетресението е необятно усетено от съвсем всички в региона на епицентъра. Може да е предизвикало леки до умерени вреди .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР