Земетресение с магнитуд 6.8 бе регистрирано в Източна Турция, предадоха

...
Земетресение с магнитуд 6.8 бе регистрирано в Източна Турция, предадоха
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 6.8 бе регистрирано в Източна Турция

Земетресение с магнитуд 6.8 бе записано в Източна Турция, предадоха международните организации, като се позоваха на Европейско-Средиземноморския сеизмологичен център.

Първоначално бе обявено за трус с магнитуд 6.9. Според американския Геофизичен институт пък трусът е бил с магнитуд 6,7, съобщи Франс прес.

Епицентърът е бил покрай град Сивридже, в едноименния окръг, в провинция Евлязъг, съобщи Асошиейтед прес. Дълбочината е била 10 километра, показва Ройтерс. Трусът е бил усетен в Израел, Ирак и Сирия, прибавя ТАСС.

Земетресението е било усетено в 20.55 ч. локално време (17.55 ч. по Гринуич).

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу съобщи пред медиите, че " Сивридже е доста съществено обиден и избавителни екипи отиват натам ". Според него са се срутили здания в региона.

Двама души са били ранени вследствие на земетресението, съобщи ТАСС, като цитира Сойлу. Агенцията добавя, че съгласно министъра срутените от труса здания са 4 или 5.

Няма данни за потърпевши или починали български жители, оповестява пресслужбата на българското министерство на външните работи.

По информация на посолството в Анкара досега са потърпевши двама души, няма информация за починали при земетресението. В резултат на него за разрушени няколко здания.

Посолството в Анкара е в непрекъснат контакт с локалните управляващи.

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Анкара на телефони: + 90 312 467 20 71; + 90 312 427 51 42; + 90 533 376 37 69
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР