Земетресение с магнитуд 5 по Рихтер е регистрирано в централната

...
Земетресение с магнитуд 5 по Рихтер е регистрирано в централната
Коментари Харесай

Силно земетресение изправи Япония на нокти заради опасност от цунами

Земетресение с магнитуд 5 по Рихтер е записано в централната част на Япония. По данни на Националното метеорологично ръководство на страната епицентърът на труса се намира в префектура Ибараки, огнището е било на дълбочина 50 километра, съобщи БГНЕС.
За момента няма информация за потърпевши или опустошения. Обявена беше паника за цунами, само че след няколко минути тя беше анулирана. Силният трус е бил почувстван в централната и североизточната част на страната, в това число в префектурите Тиба, Ибараки и столичния район.
Земетресението стана факт тъкмо когато беше оповестено, че Страната на изгряващото слънце има намерение да купи още 100 изтребители-бомбардировачи от пето потомство F-35А. Стойността на договорката може да надвиши 1 трилион йени /около 8,8 милиарда $ по настоящия курс/. Следователно цената на всеки аероплан ще бъде над 10 милиарда йени /88 милиона долара/. По-рано японското държавно управление възнамеряваше да купи в допълнение 42 изтребителя Ф-35А, само че в този момент се възнамерява техният брой да бъде повишен до 142.
Агенция Киодо съобщи, че японските Военновъздушни сили са завършили с плануваното за тази година дислоциране на 10 изтребителя-бомбардировача F-35А въз основата Мисава, в най-северната част на основния остров Хоншу. Те ще бъдат употребявани за защитата на въздушното пространство на страната и като средство за боен напън против КНДР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР