Земетресение с магнитуд 5,7 удари главния индонезийски остров Ява в

...
Земетресение с магнитуд 5,7 удари главния индонезийски остров Ява в
Коментари Харесай

Силно земетресение в Индонезия

Земетресение с магнитуд 5,7 удари основния индонезийски остров Ява в събота, заяви Геоложкият институт на Съединени американски щати. Това се случва по-малко от две седмици след друго земетресение в същата провинция, което погуби над 320 души.

Индонезийската метеорологична организация даде по-висок магнитуд от 6,4 за земетресението, което раздруса и здания в столицата Джакарта, съгласно публицист от AFP. Епицентърът се е намирал на 18 километра югоизточно от град Банджар в Западна Ява. Дълбочината му е 112 км.

Няма известия за жертви или огромни вреди, няма и заплаха от цунами. Трусът е предизвикал разлюляване на здания и в град Гарут в Западна Ява, управляващите предизвестиха жителите покрай епицентъра да се пазят от евентуални вторични земетресения.

Индонезия е подложена на честа сеизмична и вулканична интензивност, тъй като се намира в тихоокеанския „ огнен пръстен “, където се сблъскват тектонични плочи. Миналия месец плитък трус с магнитуд 5,6 по Рихтер удари град Сианджур в Западна Ява, тогава починаха 331 души, хиляди бяха ранени, а други десетки хиляди останаха без дом, в това число поради свлачищата, провокирани от естественото злополучие.

Много от починалите бяха открити затрупани под руините в дните след земетресението. Съобщаваше се единствено за няколко сполучливи избавителни интервенции, в това число за спасяването на 6-годишно момче, което бе окачествено като „ знамение “ от чиновниците на незабавната помощ.

Пред януари 2021 година земетресение с магнитуд 6,2 по Рихтер раздруса остров Сулавеси и погуби над 100 души, а хиляди останаха без дом.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР