Земетресение с магнитуд 5.7 е разлюляло днес град в богатия

...
Земетресение с магнитуд 5.7 е разлюляло днес град в богатия
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 5.7 разлюля Югозападен Иран

Земетресение с магнитуд 5.7 е разлюляло през днешния ден град в богатия на нефт Югозападен Иран, нанасяйки вреди на здания, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на управляващите.
Държавната информационна организация ИРНА прецизирала, че трусът е станал покрай град Масджид Солейман в провинция Хузестан, на към 450 км. югозападно от столицата Техеран. Според ИРНА, земетресението е било на дълбочина от 17 км. и е било последвано от няколко вторични труса. По данни на Американския геофизичен институт, епицентърът е бил на 28 км. югоизточно от Масджид Солейман, а огнището - на дълбочина 10 км.
Първоначалната информация е за четирима ранени. Според локален гражданин, вреди са били нанесени на някои здания в центъра на града. Друг локален гражданин споделил, че някои по-стари здания са се срутили, а други са се напукали. Държавната телевизия съобщила, че в околните селища са били изпратени избавителни екипи. Трусовете са били усетени даже в прилежащ Кувейт.
Иран е ситуиран в регион на огромни сеизмични разломи и в страната всекидневно бива записано приблизително най-малко едно земетресение.
През 2003 година земен трус с магнитуд 6.6 изравни със земята историческия град Бам в Южен Иран и лиши животите на 26 000 души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР