Земетресение с магнитуд 5,5 удари близо до южния Пуерто Рико

...
Земетресение с магнитуд 5,5 удари близо до южния Пуерто Рико
Коментари Харесай

Силни земетресения удариха до Пуерто Рико и гръцкия остров Крит

Земетресение с магнитуд 5,5 удари покрай южния Пуерто Рико в събота, малко преди следващо земетресение да удари Средиземно море на юг от гръцкия остров Крит, оповестява СиБиЕс.

Земетресението наоколо до южен Пуерто Рико удари тъкмо край крайбрежията на градовете, в това число Гуаница и Гуаянила, където стотици домове бяха унищожени от земетресение при започване на януари.

Нямаше известия за жертви. Съобщава се за вреди. Най-малко един балкон на втори етаж се срина в южния град Понсе, съобщи представителят Инес Ривера пред " Асошиейтед прес ". Пукнатини в домовете бяха регистрирани в Гуаянила. " Всичко се раздруса в действителност мощно ", сподели представител Дани Ернандес по телефона.

Кметът на Гуаница Сантос Седа сподели пред АП, че не са регистрирани огромни вреди. " Слава Богу, че всички са наред ", сподели той. " Инфраструктурата към този момент е слаба. "

Междувременно земетресението с магнитуд 6 удари до Крит, не се оповестява за вреди или пострадвания. Атинският геодинамичен институт заяви, че земетресението е станало в събота в 15:51 ч. локално време и е на 63 километра от крайбрежния град Иерапетра, на дълбочина 15 километра.

Европейският средиземноморски сеизмологичен център съобщи, че има известия, че трусът е усетен и в Египет.

Гърция е ситуирана в мощно сеизмично деен регион и е подложена на стотици земетресения всяка година. В събота земетресението бе по-силно от множеството, само че е относително надалеч от обитаемоте места. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР