Земетресение с магнитуд 5,2 е регистрирано днес в източна Турция,

...
Земетресение с магнитуд 5,2 е регистрирано днес в източна Турция,
Коментари Харесай

Рухнали сгради и затрупани хора след днешното земетресение в Турция

Земетресение с магнитуд 5,2 е записано през днешния ден в източна Турция, съобщи Европейско-средиземноморския сеизмологичен център. Трусът е бил на дълбочина от 5 км.

Епицентърът на днешното земетресение е в град Йешилюрт в окръг Малатия. Кметът на Йешилюрт Мехмет Чинар съобщи пред телевизия „ ХаберТюрк “, че няколко здания в града са рухнали.

Съобщава се за татко и щерка, които са затрупани под отломките на 4-етажно здание. Двамата влезнали в жилището си в постройката, с цел да приберат персонални движимости. В ход е избавителна интервенция, написа „ Дейли мейл “.

Малатия е един от 11-те турски окръга, които бяха тежко наранени от мощните трусове, които опустошиха елементи от Южна Турция и Северна Сирия на 6 февруари.

Тези трусове лишиха живота на 48 000 души в двете страни и провокираха срутване или съществени вреди на 173 000 здания. Близо 10 000 вторични труса бяха регистрирани в района след земетресенията на 6 февруари. Турция арестува 184 души, обвинени, че са виновни за рухването на здания, като следствията се уголемяват, съобщи в събота турски министър.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР