Земетресение с магнитуд 4 бе регистрирано днес сутринта в провинция

...
Земетресение с магнитуд 4 бе регистрирано днес сутринта в провинция
Коментари Харесай

Земетресение разлюля Южна Италия, евакуираха училища

Земетресение с магнитуд 4 бе записано през днешния ден сутринта в провинция Катандзаро в Южна Италия, заяви Италианският народен институт по геофизика и вулканология.
Сеизмолозите са отчели тремора в 8.11 часа локално време. Епицентърът на земетресението е ситуиран на дълбочина 27 километра в региона на град Катандзаро, административен център на южния италиански район Калабрия. Колебанията на земната повърхнина ясно са се усетили в този град и в доста други селища на провинция Катандзар, оповестява РИА Новости.
Местните управляващи разпоредиха евакуация на учебните заведения, защото земетресението провокира огромна паника у жителите на провинцията.
Много поданици на Катандзаро оповестяват, че са чули мощен звук, след който "земята се е раздрусала за към 10 секунди ", предава БГНЕС.
Сеизмичната интензивност в Италия не стопира. В средата на юли специалистите записаха доста нарастване на интензивността в планината Етна на остров Сицилия. Тогава изригването от по този начин наречения „ нов кратер “, ситуиран в горната част на югоизточния скат на Етна беше съпроводено от отделянето на гореща лава, вулканична пепел и вибрации на земната повърхнина със междинна мощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР