Земетресение с магнитуд 4,9 разлюля снощи Албания и хората в

...
Земетресение с магнитуд 4,9 разлюля снощи Албания и хората в
Коментари Харесай

Земетресения в Албания и Карибско море изкара хора по улиците

Земетресение с магнитуд 4,9 разклати нощес Албания и хората в столицата Тирана излязоха по улиците. По първични данни няма потърпевши и опустошения, съобщи Асошиейтед прес. Министерството на защитата на Албания заяви, че съгласно албанския Институт по геофизика трусът, регистриран в 21,15 часа локално време е бил с епицентър на 34 километра северозападно от Тирана и на дълбочина от седем километра. Европейско-Средиземноморския сеизмологичен център заяви за трус с магнитуд 5. Последвали са по-леки вторични земетресения. На 26 ноември Албания бе ударена от мощно земетресение с магнитуд 6,4. Тогава починаха 51 души, а към 15 000 останаха без покрив.

Няма заплаха от цунами след мощното земетресение в Карибско море с магнитуд 7,7 по Рихтер. Епицентърът на труса бил на 139 километра северозападно от град Монтего бей в Ямайка и на 140 км югозападно от Никеро, Куба. Огнището е било на дълбочина 10 км. Не се оповестява за опустошения и потърпевши в Куба, само че трусът е бил усетен в Хавана и други градове. На Каймановите острови има напукани пътища и прекратена канализация. Трусът беше усетен и в американския град Маями, където уплашени хора са излезли по улиците, а някои здания са били евакуирани.

 

БНР

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР