Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер разтърси Централна Италия северно

...
Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер разтърси Централна Италия северно
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 4,8 разтърси централна Италия

Земетресение с магнитуд 4,8 по Рихтер раздруса Централна Италия северно от Флоренция в ранните часове на деня, като накара жителите да излязат на улицата, само че не аргументи непосредствени вреди, заяви " Rainews24 ".

Училищата в някои региони бяха затворени като защитна мярка, а влаковете бяха забавени до осъществяване на инспекции по железопътните линии.

Италианският народен институт по геофизика и вулканология мери силата на труса от 4,8 по скалата на Рихтер с епицентър покрай Маради, градче с към 3 000 поданици в провинция Флоренция в планинската верига Апенини.

Земетресението е станало в 5:10 ч. локално време.

Противопожарната работа написа в X, че изплашени поданици са се обаждали на службите за незабавна помощ, само че " все още не се оповестява за потърпевши хора ".

Кметът на Маради, Томазо Триберти, съобщи, че пожарникарите правят инспекции в частни домове.

" Има огромна угриженост. Всички хора са на улицата, само че не се оповестява за особени вреди ", сподели той.

През 2019 година земетресение с магнитуд 4,5 по Рихтер удари близкия град Муджело, като още веднъж аргументи минимални вреди, само че напука фасадата на черква от XVII век.

Районът е изложен на висок риск от сеизмична интензивност. Град Муджело е обиден от опустошително земетресение през 1919 година, едно от най-тежките през века, при което умират към 100 души, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР