Земетресение с магнитуд 4,1 по Рихтер е било регистрирано в

...
Земетресение с магнитуд 4,1 по Рихтер е било регистрирано в
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 4,1 в района на Мраморно море

Земетресение с магнитуд 4,1 по Рихтер е било записано в региона на Мраморно море в 5.36 часа тази заран. Епицентърът на труса е бил в Чънарджък, окръг Ялова, на дълбочина към 14 километра.

Трусът се усети и в Истанбул, по-силно в азиатската част на мегаполиса, а също в окръзите Коджаели, Бурса и Сакария.

Не се оповестява за потърпевши и към този момент няма данни за нанесени от труса вреди, предава Българска телеграфна агенция.

От сеизмологичната лаборатория Кандилли в Истанбул оповестиха, че след главното земетресение са последвали седем вторични труса.

Вчера турският сеизмолог Ахмет Ерджан предвижда, че минимум три, а не едно огромно земетресение заплашват Истанбул. По думите му " тревожните камбани ще забият след 2033 година ".

Ученият е на мнение, че мощен трус в региона може да се чака най-много след 2045 година " Най-вероятните години са сред 2040 и 2050 ", уточни той.

Според него вследствие на труса може да загинат 15-20 хиляди души.

Голямо земетресение в региона на Мраморно море на 17 август 1999 година с магнитуд 7,4 по Рихтер докара до гибелта на над 17 хиляди души. Стотици хиляди останаха без дом. Епицентърът на земетресението беше в Мраморно море. Трусът продължи 45 секунди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР