Земетресение разтърси Западна Турция малко след 22 часа българско време.

...
Земетресение разтърси Западна Турция малко след 22 часа българско време.
Коментари Харесай

Силен трус разтърси Турция

Земетресение раздруса Западна Турция малко след 22 часа българско време. Трусът е бил с магнитуд 4,6 по скалата на Рихтер, заяви държавното ръководство по изключителните обстановки, само че не са насени жертви и материални вреди. 

Няма данни за потърпевши хора и нанесени материални вреди, оповестиха кметът и регионалният шеф на град Балъкесир, наоколо до който е бил епицентърът на земетресението.Трусът е бил усетен и в други огромни градове като Истанбул, Измир, Бурса и Маниса. След първия трус е последвал и мощен второстепенен трус с магнитуд 4,3 по скалата на Рихтер.

Епицентровете на земетресенията са били на дълбочина между 4,9 и 11 км. под земната повърхнина, заяви изследователският център “Кандили “ към университета „ Мармара “, профилиран в сеизмологични изследвания. 

Земетресение с магнитуд 5.6 по Рихтер раздруса и остров Крит тази нощ. Според данни на Европейско-средиземноморскиq сеизмологичен център дълбочината на труса е била 31 километра. А епицентърът му е бил на 12 километра източно от Ираклион и на 356 километра южно от Измир.

Земетресението е било усетено малко след трусовете, които разклатиха Турция нощес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР